Bu Blogda Ara

Sayfalar

22 Temmuz 2023

Paşabahçe Vaporumuzun Yeni İşlevi

 Bu akşam hiç ummayacağınız şekilde Paşabahçe vaporumuzun yepisyeni işlevini öğrendi ve denemeğe gitti ben.
Sefere döndü döneli geceleri Büyükada'da pinekleyen Paşabahçe vaporumuz sadece pineklemekle kalmayarak Yirmi saatinden Yirmidört saatine kadar Büyükada İskelesi'nin sol tarafında ya da daha açık olarak belirteyim Heybeliada tarafına bakan yanaşma bölgesinde Vapur Cafe olarak ziyaretçilerini bekliyor.


Bu haberi de birkaç gün önce Facebok'ta bir grupta bir başka grup üyesi söylemişti de inanmamıştım ancak bu hafta doğru olduğunu gördüm ve tecrübe ettim.
Sağ olsun gece vakti telefonumu şarz edebilmemi ve işbu haberi size ulaştırabilmemin resimlerini çekebilmemi de sağladı.


Akşam vakitlerinde eğer Büyükada'daysanız hafta içi veya hafta sonu olsun fark etmez, Büyükada İskelesi'nin sol tarafındaki yolcu çıkış kapusundan iskeleye girebilir ve Heybeliada tarafında uzunlamasına pinekleyen Paşabahçe Vaporunu ziyaret edebilir ve Vapur Cafe'sindeki gıdalardan herhangi istediğiniz ürünleri vaporun arzu ettiğiniz kısmında yummilenebilirsiniz.
İşbu güzel düşünceyi hayata geçiren Şehir Hatları ve Vapur Cafe'ye ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ayak Fotosu - Volüm Bir

 Şurada sadece on yılcık oldu İnstagram adlı en özel ve en güzel resm-i şeriflerin paylaşılma uygulamasının ortaya çıkması.
İlk zamanlarda kullanan herkes gittiği tatillerde veya deniz kıyısında denize karşı ayaklarını çeker ve kendilerine tahsis edilmiş sayfada paylaşırlardı ve bazıları çok güzel yorumlar ve beğeniler de alırlardı, çünkü onlar kadındı.
Gel zaman git zaman işbu âdet unutuluverdi veya daha açık yazayım maksadını çok aştı ve artıkım herkes götünü başını açmağa bile başladılar. İnstegram sayesinde birçok ünlümüz olduğunu inkâr edemeyiz ama beğenilmenin ölçüsü açık saçık pozlar vermek midir?


Gelgelelim herkes bir şeyhler kurcalamakta ama size bir şeyi Üç Muz olarak belirtmeliyim ki en kral Ayak Fotosu ahanda öyle olmaz böyle olur.
Kabataş'tan yardıra yardıra geldiğimiz Paşabahçe Vaporunun üst güvertesi Kınalıada açıklarında bana böyle bir poz verdirtti.


Buyurun bu da size Varan İki, aynı vapor biraz sonra Heybeliada'ya yanaşmak üzereyken ve üstelik Gün Batımlı bir resim.
Buyurun güzel güzel seyredin ve ayak resmi nasıl çekilirmiş görün de bayram edin.

21 Temmuz 2023

Orbis Kahve Gummi

 Yanlış hatırlamıyorsam daha henüz dün akşam yalnızlık hakkında bir söylevde bulunmuştu ben.
Esasında yalnızlık sanıldığı kadar kötü bir şey değildir, tıpkı bir şairimizin dediği gibi yalnızlık paylaşılmaz çünkü paylaşılırsa artıkım yalnızlık olmaz.
Bazen cevaplanmayan bir telefon araması veya arandığında kapalı olan bir telefon sizleri bambaşka yerlere bile götürebilir.
İçinde yaşamakta olduğumuz Dünyanın en önemli kurallarından biri içlerimizde taşıdığımız ümitlerin beklenmedik zamanlarda kolaylıkla kırılmalarıdır.


Bizler de Üç Muz olarak karşı cinslerimizin yokluklarında kendi başlarımıza birer Türk Kahvemsi gummilenmeğe karar verdik ve Orbis Coffee'ye geldik bu akşam.
Aslında mekânda birkaç adet priz olsa tam Bilgisayarlarımıza elektrik alabileceğimiz yerlerden birisi, çünkü Kablosuz İnterneti oldukça güçlü olmak vardı.
Buranın ulaşımı da o kadar zor değil çünkü Devletimin Elektrikli Marmaray Banliyö Treni fazla uzak değil ve hemen mekânın kapusunun önünde Üst Bostancı son durakları mevcut, ancak İett'yi sorguladığımızda her hattın kalktığı durağının numarası farklı olduğu ortaya çıkıyor. Örnek olarak düz 10 numaranınki ile 10B 19D 17L 17S 129T numaraların geldiği durağın numarası da farklı ve 2 13AB numaraların geldiği durak da farklı kodlanmış. Bu işte İstanbul Elektrik Tünel Tramvay İşletmesi mi doğru yapıyor yoksa biz mi şaşırıyoruz belli değil.


Ulaşımı çok kolay olan ve önünden günde en az yüzelli adet İett ve Öho otobüsünün geçtiği ama her ne hikmetse Kadıköy'den günde sadece dört defa işleyen 10B haricinde otobüsün gelmediği bir yol burası.
Bu listeye düz 17 numarayı almadım çünkü kendisi Vukela Caddesi'ye girmiyor.
Derken koskocaman Cum'a günü sona erdi ve Home'mize doğru yollanma vaktimiz geldi tabi ama Yalnızlık Senfonilermizi kim bilir kaç gece daha sabahlara kadar dinlemeğe devam edeceğiz?

Yukarısı Serin Midir?

 Bu aralar Şehr-İstanbul başta olmak üzere neredeyse bütün Türkiye Cümhuriyetinde ve cevremizdeki diğer sözde ülkelerde havaların sıçaklıklarının yükseklikleri mâlum-u âliniz olmak var.
Gecenlerde bir sosyâl mediada birisi yukarıda havanın serin olup olmadığını sormuş olduğundan ben de bir büyüğümüze danıştım.


Danışmış olduğum büyüğüm bana göklere yükseldikçe Güneşe her ne kadar yaklaşıyor olmamıza rağmen sıcaklıkların düşmeğe başladığından ve bulutların üzerinde Sıfır dereceye ve hâttâ daha da düşük soğukluklara kadar düştüğünü beyan etti ve kanıt olarak uçakların uçtukları mıntıkalardaki hava durumlarından bahsetti.
Gökyüzünde uçan uçaklardan bazen havanın nasıl olduğu içerisindeki ekranlardan yolculara sunulur ve o ekranlar dikkâtlice incelendiğinde havanın dışarıda sıfırın altındaki değerlerde olduğu görülür.

Dolar Boşalır

 Eğer hayatınız Şehr-İstanbul hududları dâhilinde geçiyorsa çok değişik tuhaflıkları bir arada görebilmeniz imkânlar dâhilinde olmak vardır.
Efenim sabah vakti şöyle bir döviz tabelâsı gözüme Osmanlı İmparatorluğu Tokadı gibi çarptı ve hemen resm-i şerifini çekip günlüklerime kaydettim ve tabii ki sizlerle de paylaşmağı istedim.


Göstergedeki döviz ücretlerinde de temaşa edilebileceği üzere Amerika Birleşik Devletleri Dolarının alış ücreti satış ücretinin üzerinde olmak vardı.
İmdı size Beşbin Puanlık Altın Soru geliyor:
Bu dövüzcü nasıl kâr edecek?

20 Temmuz 2023

Coffee Break Kahve Gummi

 Yalnızlığın güzelliği ancak tek başınıza zamanlarınızı verimli değerlendirebilmeği başardığınızda hissedilebilen göreceli bir kavramdır.
Bazen yeni bir kitap bazen de yeni gezi yerleri bazen de yeni mekânlar olsun keşfedebilecek bazı şeyler bulabilirsiniz.
Her zaman bu kadar şanslı da olamayabilirsiniz ama bazen Devletimin Elektrikli Banliyö Treninin bir istasyonunun çok yakınında güzel bir Türk Kahvemsi gummilenilebilecek bir mekân karşınıza çıkabilir.


İşte böyle düşünürken bir zamanlar keşfettiğim bir Türk Kahvemsi gummilenilen ve yanında da güzel leziz Kurabiyeleri olan, dahası beleş İnternet erişimi de olan bu güzel mekânda helbette Biz Üç Muz olarak birer Kahve gummilenmeliydik tabi.
Kısacası sadece kafamızı dinlediğimiz bu güzel sıcak Yaz akşamında günler her ne kadar kısalmağa başlasa bile yine de mutsuz değiliz.
Her ne kadar bu mekânı Google Amca henüz haritalarına katmağı başaramamışsa dâhi Swarm'dan çok kolaylıkla bulabilir ve misafir olup Kahvelerden gummilenebilir veya Pastalardan yummilenebilirsiniz.

19 Temmuz 2023

Deniz Dolmuşu

 Bizim buradan yazdığımız ve ne yazık ki içinde yaşamak zorunda olduğumuz Şehr-İstanbul gerçekten tuhaf bir şekle sahip olduğunu yıllardan beridir söylüyorum da hiç kimse inanmıyor.
Bugünkü yazımda da Deniz Dolmuşu'nu kâlemime dolayacağım.
Mâlum-u âliniz Deniz Dolmuşu ism-i şerifi bizzat İstanbul Belediyesi'nin bulduğu bir ad ve kavramdır.
Bundan uzun uzun yıllar önce Deniz Otobüsü ile başlayan, sonraları Deniz Taksi ile devam eden ama ilk nesil Deniz Taksi başarısızıkla sonuçlanan, sonraları tekrardan hortlatılan ve şimdilik idare edebilecek seviyede olan yeni dünya düzeninin şimdilik son halkası Deniz Dolmuşu olmak var.


İşbu resm-i şerifimizde temaşa ettiğiniz gibi şekli şemâli bile olmayan, bir kayığın üzerine üçbeş tahtaperde ile örtünen ya da şöyle söyleyeyim sıkmabaş diye tabir edilen bazı giyim eşyasını çok önemli şekilde koruyan ama içlerinde taşıdıkları kötü ruhları hiçbir şekilde uzaklaştırmayan güruh gibi örtünen, üstüne üstlük Yirmibeşmilyon Türk Lirasıcıklık biniş ücretini ödeyebilmek için illâ Master Kart anlaşmalı kıredi kartına sahip olmanız gereken bir deniz taşıtı olmakta kendileri.
Çünkü efenim Deniz Dolmuşlarında tıpkı Kara Dolmuşlarında olduğu gibi Akbil ya da daha anlaşılacak şekilde söyleyeyim İstanbulkart geçmediği gibi Kara Dolmuşundan farklı olarak Nakit Para ile binemiyorsunuz çünkü o da geçmiyor.


Yani benim veya birçok vatandaşımızın kredi kartı olmadığı için bizler bu taşıta binemiyoruz çünkü kendini bir halt sanan Galataport ve Şehir Hatları paramızla bizleri rezil ediyorlar.
Eğer kredi kartınız varsa ve Galataport'a gelmeği çok istiyorsanız sefer saatlarına ve taşıma şartlarına ahanda buradan ulaşabilirsiniz.

16 Temmuz 2023

Dünya Dondurma Günü

 Bugün günlerden Pazar olmak var ama bu haftanın Pazar günü aynı zamanda Dünya Dondurma Günü gibi bir anlam taşıyor.
Biz de Üç Muz olarak Kahve Dünyası'nın en sevilen dükkânlarından biri olan Cadde-i Bağdad'dakilerinin ortasındayız ve Günlük gummilendiğimiz Kahvelerimizin yanında fazladan Dondurmalarımızı yummilenebilmeğe çalışıyoruz.


Bugünün özelliği ise iki top Dondurma alana üçüncü top Dondurmanın beleş olması.
Yani iki alana fazladan bir bedava.
Anlattığımı anlayacağınız kadarıyla alatacak olursam kısaca şekliyle Ağaya Beleş, tıpkı Kibar Feyzo filminin Tuvalet sahnesinde olduğu gibi.


Bu akşamki gummilendiğim Filitre Kahvem de esasında güzel gitti, tam böyle Yaz akşamlarının serinletici güzellikleri gibi, ya da dün akşam Büyükada'daki güzellikler gibi.
Sözün özüne indirtagandileyecek olursak Kahve Dünyası'nın icat ettiği Dünya Dondurma Günümüzü bu yıl Vişneli Fıstıklı Limonlu Dondurmayla kutladık çok şükür.
Darısı gelecek seneye inşallah eğer tekrarı kısmet olursa.