Bu Blogda Ara

Sayfalar

28 Kasım 2012

Gazlılar

Normal şartlarda içmenizi hiç ama hiç tavsiye etmem. Ancak sosyal ortamlarda veya haftada bir kez falan.

Her zaman söylenirdi, bu kadar iddiaları en sonunda değerlendiren İsveç her gün bir kutu gazlı içecek tüketen erkeklerde prostat kanserine yakalanma riskinin 40% arttığını ortaya çıkardı.

Onbeş yıldan beridir süren araştırmada fazla miktarda pirinç ve makarna yemek de prostat kanseri riskini gazlı içecekler kadar olmasa dahi arttırıyormuş.

Yandık desenize?

Yaz At Rahatla

Benim de yaptığım bir yöntemdir bu. Yazıda tarif edilenden tek farkı kaldırıp atmaktansa okumakta olduğunuz bu Blog sayfasına yazıp hem sizinle dertleşiyorum, hem de size bir yol göstermeye çalışıyorum.
Ne derece fayda sağladığımı bilmiyorsam bile siz okumasanız dahi ben yine yazayım istiyorum. Kim bilir, belki bir gün beni de keşfeden birileri çıkar.


Her ne kadar zihninizi şişiriyorsam tüm okuyucularımdan aflarını arz ederim öncelikle. Ama Blogger'in ilk kuruluş amacı zaten günlüğümüzü paylaşmak değil miydi? Elbette özellerinizi yazın demiyorum, ama sizleri de bu güzel dünyaya davet ediyorum.


Davet sahibi malesef ben değilim, Ohio Üniversitesi araştırmışlar ve soruşturmuşlar, olumsuz ve istenmeyen düşünceleri bir kağıda yazıp çöpe atmak, işbu eylemi ifa eyleyen herhangi bir zat-ı muhteremin halet-i ruhiyesini istirahat ettirdiğini belki yüzüncü kez ortaya çıkaran uzmanlar "Böyle kötü düşünceleri kafadan atmaya çalışmak daha fazla düşünmemize neden oluyor, fakat aklımızdakileri kağıda yazdığımızda düşüncelerimizden kurtulabiliyoruz" demişlerdir.


Haklı oldukları su götürmez bir hakikat, zira bunu deneyen herkeste işe yaradı.
Bana gelince, ben bu kağıt yöntemini çok severim. Hatta size de tavsiye ederim, özellikle de bir karar aşamasındayken.
Bir kağıdı ortadan çizgiyle ikiye ayırın. Sol tarafa olumsuz şeylerini, sağ tarafına da olumlu şeyleri yazın. Sonra da başka bir kağıdı da aynı şekilde bu sefer şahsınızın istemediğiniz ve istediklerinizi yazın. Daha sonra bu iki kağıdı da en az üç gün boyunca hemen kolayca erişemeyeceğiniz bir yere saklayın.
Kararınıza erişmeye yaklaştığınız anda kağıtları elinize alın ve tarafsız bir gözle her şeyi ince eleyip sık dokuyun ve kararınızı öyle verin. Benden size tavsiye =)))