Bu Blogda Ara

Sayfalar

25 Şubat 2019

Pedal Çeviren Maaş Alacak

Dünyamız her geçen gün arabaların çıkarttığı zehirli gazların sayesinde kirlendiği ve biz şimdilik bunu pek hissetmesek bile birkaç yıl önceki mavi gökyüzünden geriye yavaş yavaş griye dönmeye başlayan bir bulut kütlesi oluşmaya başladığını ve özellikle kışın hava kirliliklerinden bolca şikâyet ettiğimiz günleri hatırlamaya başladığımızda benim ne demek istediğimi anlayacaksınız ama bir Kızılderili atasözü son ağacı kesildiğinde son ırmağın kuruduğunda paranın yummilenilecek bir şey olmadığını yıllar önce söyledi.


Her ne kadar artıkım Türkiye Cümhûriyeti hududları dâhilindeki bazı Büyükşehir Belediyeleri bisikleti yaygınlaştırmaya çalışmasına rağmen İtalya'da bulunan Bari Büyükşehir Belediyesi bisikleti iyiden iyiye özendirmeye başlamış, hâttâ Bari İl Genel Meclisi'nde bu tasarı onaylanıvermiş.
Bari İl Özel İdaresi'nin örtülü ödeneğinden bisiklet süren vatandaşlara ayrılan Beşyüzkırkbeşbin Euro'cuk harcırah imdı sizlere anlatacağım şartları sağlayanlar arasında paylaştırılacak:

1. Okula veya işe gidip gelirken bisiklet kullananlara kilometre başına Yirmi Sent ödenecek.
2. Ayda Yüzyirmibeş kilometre tamamlayanlara Yirmibeş Euro ödenecek.
3. Her ay en fazla yolu kat eden ilk on kişiye Elli Euro ödül mevcut.
4. Tabi bir de Vilâyet desteği de mevcut, çünkü yeni bisiklet alanlara İkiyüzelli kullanılmış bisiklet alanlara ise Yüz Euro katkı sağlanacak.


Bisikletlere ise bisikletmetre takılarak hangi bisikletin ne kadar yol gittiği ayan beyan görülebilecek.
İşbu bahsettiğim teşvikler sayesinde Bari Büyükşehir Belediye Reisi sayın Antonio Decaro basına verdiği beyanatta Bari'de yaşayanların artıkım otomobilleri bırakarak bisiklet sürerken hem sağlıklarını hem de çevreyi korumaları ve de ceplerine de katkı sağlayacağını açıkladı.
Darısı Türkiye Cümhûriyeti'nin başına.

Kemik Sağlığı İçin Ağırlık Kaldırın

Zaman geçip bizleri yaşlandırdığı dönemlerde artık gençliğimizdeki gibi olmayacağımız mâlum bir hakikât olarak karşımıza çıkıveriyor.
İşbu geçen zaman zarfında vücûdumuz da eskisi kadar sağlam kalamayıp yavaş yavaş eskimeye başlıyor.
En büyük ve belirgin eskime ise otuzlu yaşlardan sonra başlayan kaslarımızın kayıpları.
Çünkü özellikle kadınlarda her on yılda yüzde en az üç en çok da sekiz oranında yaşanmakta.


Her ne kadar vaziyet-i sıhhiye böyle de olsa nereli olduğu haberde açıklanmayan bilim adamları kas kayıplarını önlemek için en etkili yöntemin ağırlık kaldırmak olduğunu söylemeleri yeni bir akım ve hareket başlattı.
Dediklerine göre haftada üç kez yirmişer dakika yapılması istenen işbu idman sayesinde kâlsiyum üretimine yardımcı olan östrojen adlı hormonun azalmasını durdurduğu ve kemik yoğunluğunun korunduğu ortaya çıktı.
Demek ki nerede hareket orada bereket.