Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Mart 2022

Marmaray Grafiti Volüm 20

 Marmaray mâlum-u âliniz sefere başlayalı üç kocaman yıl oldu, hizmete girdiğinden beridir benim gördüğüm ve resmini de çektiğim kaç yüzüncü olduğunu bilmediğim ama artıkım iyiden iyiye çığrından çıkan bir grafiti çizilmiş katarın resm-i şerifini paylaşmak istedi ben.


Esasında trenlerin resimlerini çekmek her ne kadar serbest olmasa dâhi işbu hadise-i rezilliyeyi çekmemek olmazdı.
Aynı katarın bir öndeki vagonunun kapısı hizasındaki grafitiyi de paylaşmalıyım.


Ben de isterim güzel ve bakımlı hâlinin resimlerini çekmeği ama koskoca Devlet Demiryolları trenlerini kendilerini sanatçı zanneden ama gerçekte terörist olan serserilerden bir İstanbul Elektrik Tünel Tramvay otobüsü ya da Şehir Hatları vaporu veya İstanbul Metrosu kadar koruyamıyorsa benim yapabilecek bir şey kalmıyor bu çirkinlikleri duyurmaktan başka.
Eğer herhangi bir şahıs Marmaray Elektrikli Banliyö Trenlerinin depoda oldukları gece 24:30 ilâ 5:00 saatları arasında yanlarına yaklaşıp bu pislikleri çizmeği başarabiliyorsa yarın bir gün Allah-u Te'âlâ korusun trene bomba bile koyabilir.
Gerçi vakt-i zamanında Atalarımızın "Hırsız içeride oldukça kapılar kilit tutmaz" buyurmuş oldukları da akıldan çıkmamalı.
Siz hiç çevrede İett Otobüsü ya da Şehir Hatları Vaporunun üzerinde böyle pislik grafiti gördünüz mü?

20 Mart 2022

Erenköy Hızlı Treni

 Burada gece vakti sabaha kadar sefer saatini bekleyen Hızlı Treni biliyordu ben ama gündüz vakti temizlik yapıldığı anında gördüğüm Siemens markalı Çok Yüksek Hızlı Trenin resm-i şerifini çekmemek olmazdı.


Şekilde de görüldüğü gibi HT-80.103 filo kodlu trenimizin olduğu yerden elektriik süpürgesi sesi geliyordu ve bir saat kadar sonra dönüşte geçerken aynı tren aynı yerdeydi ve arka kapısından bir elektrik süpürgesi görünüyordu.
Ancak dönüşte hava karardığı ve serinlediği için Devletimin Elektrikli Marmaray Banliyö Treninden inip Hızlı Trenimin tekrar resmini çekemedim.


Demek ki Devletimin Elektrikli Çok Yüksek Hızlı Trenlerinin içlerinin temizlenip sıradaki seferlerine hazırlanabilmeleri için Söğütlüçeşme istasyonunda yer kalmamış.
Sırf bu yüzden bile Haydarpaşa Garı'nın trenle buluşması şart ötesi bir hâl aldı, ama sanırım çanak çömlek bağzı şahıslar için daha önemli tabi.


Aslında merak da etmiyor değilim, Siemens markalı Çok Yüksek Hızlı Trenin temizliğini yine Siemens markalı Elektrikli Süpürge ile mi yapıyorlar?
Çünkü ne de bizler Siemens'i elektrik süpürgesi olarak biliriz.
Vakt-i zamanında bir Simtel vardı ve tarihteki ilk halı yıkayan elektrikli süpürgeyi Türkiye'ye getirmişti.
Kısacası Alman Yapıyor.

İstanbul'un Son Haftası

Aslına bakarsanız hayatlarımızda geçen her saniyede bizler her türlü ölüme yaklaşıyoruz. Hayatımızın değişikliği ha bugün ha yarın vukua avdet eyleyecek diye düşünürken geçen zaman hepimizin ömürlerinden düşülüyor, üstelik de bir daha geriye verilmeyecek bir şekilde.


Günümüzden yaklaşık beşyüz yıl önce yaşamış olan ünlü Hindistanlı Kâhin olan Ahmet El Serhendi'nin aktardıkları mâlumatfuruşa göre İstanbul için son haftaya girmekteyiz.
Çünkü yukarıda paylaştığım resm-i şerifte yazılanlara bakılırsa önümüzdeki Pazar günü gerçekten çok şiddetli bir deprem vukua avdet eyleyecek.


Hâttâ o kadar ki Ahmet El Serhendi Hazretleri zamanın padişahı Fatih Sultan Mehmet'e de bir mektupla bu konuyu bildirmiş, rahmetli padişah da Okmeydanı için "Üzerinde asla bina te'sis olunmaya" buyurmuştur.
Gelin bizler iyisi mi işbu son haftamızı günahlarımızdan tövbe ederek değerlendirelim ve ahiretimizi kurtarabilmeğe çaba gösterelim.