Bu Blogda Ara

Sayfalar

28 Mayıs 2021

Happy Birthday Kylie

Dünyada bazı insanlar bazı insanlara iyi gelirler. Hele de o kişi özel biriyse.
Herkesin hayran olduğu birileri vardır, herkes herkesi sevmek zorunda olmadığı gibi de doğal bir süreçtir.
Bugün bir Doğum Günü Çocuğumuz var sayfamda konuk olarak gelen.


Buralardan çok ama çok uzaklardan geldi, neredeyse dünyanın öteki ucu denilen Avustralya'dan ki henüz Türkiye'den kalkan herhangi bir uçağın menzili Avustralya'ya yetmiyor, yolda muhakkak bir yerde yakıt ikmâli yapması şart oğlu şart.


Günümüze kadar gerek şarkıları gerekse candanlığı ve hiçbir zaman solmayan gülümsemesiyle birçok kişinin gönlünü çalan ve haklı bir ödülü hak eden Kylie Hanımın aynı zamanda şövâlye olduğunu da biliyor muydunuz?


İzleyenler bilirler, hani müzik dünyasına ilk girdiği klipte eline aldığı kamerayı ve mükemmeliyetçi tavrını hâlâ koruyor.
Aradan otuzdört yıl geçmesine rağmen hâlâ ilk günkü kadar kıpır kıpır ve neşeli, Allah bozmasın.


Kapitâlist düzen bisikletten hoşlanmaz çünkü bisiklet insanın ve ekomoninin dostudur, bisiklet benzine ihtiyaç duymaz, benzin satılmayınca küresel güçler para kazanamazlar.
Aslında bu resm-i şerifi bisiklet reklâmında kullanmam lâzım ama bu da araya kaynamış olsun.


Yarım yüzyılı deviren Kylie birçoklarımızın düşüşe geçtiği korona morona günlerinde bile yaşama sevinciyle bizlere umut oldu.
Kendisinin yıllardan beridir hayranıyımdır ama ben şimdiye kadar böyle güç görmedi ben.


Bugüne kadar sadece müzik değil, gözlük şarap ve parfüm olmak üzere bazı başka konularda da yatırımları var kendisinin, üstelik son zamanlarda şaraplarını kendisi tanıtıyor.
Türkiye'ye henüz gelmedi ama geldiğinde paraya kıyıp bir şişe muhakkak alacak ben. Tadının nasıl olduğunu da o zaman söylerim, ancak bizim şaraplarımız kadar olacağını sanmam.


Sahiden hanginiz istemezsiniz bir ürünü üreticinin kendi elinden almağı veya size kendisinin servis etmesini?


İşte böyle, insan ister müzik yapsın isterse sabahtan akşama kadar köle gibi çalışsın, insan mutlu olmadığı bir işi yapmasın.
Bunca yıldan beridir Kylie'nin bana öğrettiği buydu.


Doğum günün kutlu olsun sevgili Kylie. Allah seni başımızdan eksik etmesin.
Aslına bakarsanız işbu yazıyı İngilizce yazmam lâzım, çünkü Kylie Minogue Hanım dilimizi bilmiyor.

27 Mayıs 2021

Fotoda Anı Yakalamak

Bebek yuvadan düşerken annesi onu ​​yakalıyor ve babası onu tutuyor.
Bu harika anı yakalayan fotoğrafçıya teşekkürler.


Anne ve Baba kavramı bir fotoğrafla bu kadar güzel anlatılır.
Fotoğrafçılık da bir sanat dalıdır, çünkü anı yakalamak artık o kadar kolay değildir.

26 Mayıs 2021

Straticciatella Zamanı Mutluluğu

 Baştan söyleyeyim dondurmayı çok sever ben, mevsim ister Yaz isterse Kış olsun.
Çünkü içimde yıllardan beridir yanan ve bir türlü sönmeyen bir ateş var.
Ne yapayım huyum böyle tezcanlıyımdır ama bir o kadar da sakin.
İmdı sizlere biraz önce keşfettiğim Straticciatella adlı dondurma çeşidinin güzellemesini yazacak ben.


Efenim bu akşamki dondurma yummimizin adı Straticciatella olup içerisinde çikolata parçacıkları bulunan kaymakla bezenmiş güzel bir dondurmamızdır.
Straticciatella şimdilik Hacı Bozan Oğulları'da, nerede olduğunu beni okuyanlar biliyor ama yine de Foursquare bağlantısını bırakayım.
Bu arada İstanbul'daki diğer Hacı Bozan Oğulları'da bazı çeşitler bulunmayabileceğini göz önünde bulundurmanızı saygılarımla rica ederim.

24 Mayıs 2021

Schörle Yummi Zamanı Mutluluğu

 Bazen öyle anlar gelir ki Swarm'da bir resm-i şerif görürsünüz ve ne yapacağınızı bilmediğiniz bir anda kendinizi arkadaşınızın yanına geçerken uğrayabilecek vaziyete gelirsiniz.


Vapordan yeni inmişken Swarm'da billdirim yapmağa üşeniyorum çünkü bir önceki billdirimimi biraz önce yapmışım zaten.
Hem hepiniz bilirsiniz ki hayat sürprüzlere gebedir, her gebelik her ne kadar sağlıklı doğumlara vesile olmasa bile en azından bir defa denemeğe değer.
Ben de gittim gördüm denedim, kısacası reklâmda olduğu gibi test ettim onayladım.


Hem buzlu hem de nânéeli, tavsiye ederim çok nefis.
Yolunuz Moda semtine düşerse İstasyon'a uğramamazlık etmemenizi ve güncel tadları tatmanızı yüksek derecede öneririm.
Deneyin, memnun kalacaksınız.

Vapor Zamanı Mutluluğu

 Esasına bakacak olursanız Marmaray sefere başladığından beri Vapora bindiğim pek vaki değildir, çünkü Vapor artık benim güzergâhıma pek uymuyor ne yazık ki.
Ama zaman zaman gerekiyor da binmek.


Vaporum iskeleye yanaşmadan önce ahanda işbu resm-i şerifi yakaladı ben.
Aslında asıl niyetim iskelede tutturmaktı ama olmadı.
Görselde izlediğiniz Şehit Sami Akbulut adlı vaporumuz 1986 yapımı olup eski adı Sarayburnu'dur, asıl Sami Akbulut vaporu ise 1977 yapımı olup günümüzde İstanbul - 9 adıyla hizmete devam etmektedir.


Bundan önce Moda adlı vaporumuzu Beşiktaş iskelesinde Boğaz Hattı seferinde yakaladım, ama bu Beylerbeyi Çengelköy ve Arnavutköy'e giden sefer.


Tabi aradan yırtık külottan fırlayan Dentur Avrasya'nın Kabataş adlı Mopurunu da ahanda burada paylaşmak istedi ben, ne de olsa Şehir Hatları'nın Su Serisi Düdüklü Tenceresine benziyor ama dışarıdan görüldüğü kadarıyla Düdüklü Tencerelerden iyiye benziyor.
Bir gün kısmet olur da bunlardan birine binersem deneyimlerimden sizlere de bahsederim, ne de olsa bu Düdüklü Tencereden Dentur Avrasya filosunda üç adet var.


İki tekneyi karşılaştırmak için Şehir Hatları'nın mülkiyetindeki ŞH-Durusu adlı Düdüklü Tenceresi de kameramın görüş mesafesine girince düğmeye bastım çektim.


İmdı sıra geldi Beşiktaş'a gelmekte olan eski adı Karşıyaka yeni adı Nurettin Alptoğan olan vaporumuza. Bizler vaporlarımızın çevresinde turuncu bir şeritli olmasına alışkınız, ancak bu sefer yakaladığım vaporumuzun bahsettiğim turuncu şeridi çekilmemiş ya da tershanedeki ustalar boyamağı unutmuşlar.


İstanbul'un gizemlerinden biri de Kız Kulesi'dir, ancak bu yazımda konusu Vaporla sınırlı olduğu cihetle başkaca bir yazıma konu edecek ben.


Demin paylaştığım Düdüklü Tencerelerden sonra karşıma iki adet Tombul Teyze çıktı, aslında bunlar biraz daha fazla Vapora benziyorlar, Düdüklü Tencereler gibi konserve kutusu değiller.
İlkinde gördüğümüz ŞH-Fatih olanı, Tombul Teyze serisinin ilk hizmete gireni.


Bunlardan aslında on adet yapılacaktı ama bilinmeyen bir nedenle sayısı sadece beşte kaldı, kısaca Altılı Genyan'ı bile tutturamadılar.
İkinci yakaladığım da ŞH-Beyoğlu olanı, aslında bunların denize indirildikleri zamanı bilirim ama geçmiş gün bitmiş gün.
Zamanında hatırlarım ki zamanın İnokta Basın'ı beş tip gemicikten bunları seçtirmek için çok fazla propaganda yapmışlardı.


Geldik sırada 1989 yapımı bizim altıncı cumhurbaşkanımızın adını taşıyan Fahri S. Korutürk vaporumuza, ki diğer kardeşi Emin Kul ile birikte zamanının en fazla yolcu taşıyabilen vaporlarındandı, dile kolay İkibinaltıyüz kişilikti ilk zamanlarında, genellikle Yalova ve Çınarcık hattında ya da Büyükada hattında çalışırdı, bir zaman sonra Kadıköy hattına da verildi.


Geldik bu yazımın son resm-i şerifine ki yine Tombul Teyzelerden biri olan ŞH-Kadıköy olanı Kadıköy iskelesine yanaşırken.
Aslında görülen iskele bir zamanlar Arabalı Vaporlar için yapılmış, 1950 başından 1960 yılı Kış Tarifesi başladığı güne kadar işledi, 1960 yılının Kış tarifesinin başladığı gün Sirkeci'den gelen hattın Kadıköy bacağı Harem'e taşındı.


Ahanda bu da size güzel bir Bonus resim, yarım saat önce Beşiktaş'ta çekemediğim resmi vapor inişi Kadıköy'de çektim ki zaten bu da benim huyumdur, Vapor ya da Tayyare'den inince ve müsahit bir alan varsa muhakkak sur'ette resm-i şerifini çekmek ve anılarıma kaydetmek.
Son olarak bu resimlerin tüm té'lif hakları tarafımda saklı olduğunu ve izinsiz başka mecralarda yayınlanmasının 5486 sayılı Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu ilgili maddelerinden mahkemeye verileceğiniz ihtar olunur.

Avrupa Yakası

Şu uzun zamandan beri devam eden dünyanın bir numaralı komedisi Korona Morona sayesinde hayat iyice çekilmez oldu bana.
Ben de eski zamanların ve özgürlüğümüzün olduğu zamanlarımızın televizyon geyiklerine merak saldım.
Geçende başladığım ama sonunu henüz kaydedemediğim Bir Demet Tiyatro'dan sonra sırada Avrupa Yakası geldi.
Sıkılınca açıyorum bilgisayarımı izliyorum.


Mâlum-u âliniz aybaşı her ay gelip çatıyor ve memurda şafak atıyor. Sorarım sizlere nasıl geçiyorsunuz çarşıdan kasaba manava yakalanmadan?
Bu arada millette para olmadığına ben inanmıyorum çünkü para olmazsa bu kadar otomobil sokaklarda caddelerde bulunamaz zira otomobiller su yakmıyor ve burası da Birleşik Arap Emirlikleri gibi benzinin ücreti sudan ucuz değil.


Sizlere dizimizin asıl baş karakterleri olan Aslı ve Volkan'a hayat veren Gülse Birsel ve Ata Demirer'i yine bir Gülse Birsel dizisi olan Jet Sosyete'deki sahnesiyle takdim ederim.
Alttaki resimde ise aradan geçen oniki yıl sonraki farkları bulmanızı isteyeceğim.


Dizinin hikâyesinde Nişantaş'ta kurulu bulunan Avrupa Yakası adlı moda güzellik bakım ve aşk gibi revaçtaki konuların işlendiği bir dergide çalışanların ve aynı zamanda geleneksel lezzetlerimizin devam ettirilmeğe çalışıldığı Sütçüoğlu Muhâllebicisi ve de Nişantaş'ta her yıl değişen eğlence yaşamı mekânlarında geçen bazı hadiseler hicvedilmiştir.
Hikâyede geçen konular biraz Amerikanvari olan Sex And The City adlı diziden esinlenilmiş olsa dâhi izleyen herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği güzel bir aile dizisidir.
Ancak her neden bilinmez Youtube'de altmışbeşinci bölümü yoktur, daha doğrusu Atv yayınlanmasını engellemiş ve izleyicinin hakkını gasp ederek inoktalık yapmıştır.