Bu Blogda Ara

17 Eylül 2024

Dolunay'ı Doğurtmak

 Bu güzel sallanan Salı akşamında Cemazî El-Evvel-i Şerif Ayı'nın Dolunay'ını biraz zorlama ve sezaryenle dâhi olsa Şehr-İstanbul'un karşısında bulunan Üsküdar kazasında doğurtmağa muvaffak olduk çok şükür.


Kamuoyunda herkesçe M2 olarak mâlum olan ama Biz Üç Muz arasında Beyoğlu Metrosu dediğimiz Metro İstanbul'un harita ve şemasında yeşil renkli işaretlenmiş yolun Hâliç istasyonu burası ve işbu hatta çalışan taşıtların gün yüzünü ve yer yüzünü görebildikleri tek yer.


Esasında burada resim çekmemize karışan bağzı işgüzâr ve kraldan çok kıralcı geçinmeği mârifet sanan görevliler de mevcut ama bir şekilde çekebilmeği başardık.

15 Eylül 2024

Vapor Toto

 Her seferinde Kabataş İskelesinde beklerken hangi Vaporun kalkıp da Büyükada'ya gönderileceği her zaman için başlı başına bir Sipor Toto sorusudur.


Bugünkü namzetlerimiz solda İsmail Hakkı Durusu, sağda Barış Manço vaporlarımız Büyükada yönüne sefere çıkmak için hareket komutu bekliyorlar.


Ne yazık ki kameramızın açısı her iki vaporu da içine alabilecek bir çerçeveye sahip olmadığı cihetle böyle bir yöntem uygulayabildi ben.


Ancak bu akşam Biz Üç Muz bir başka istikâmet olan Üsküdar'a doğru bir Dentur Avrasya Mopuruyla Kabataş iskelesinden denize açılabilmeğe çalışıyoruz.

Gecenin Yağmuru

 Biraz önce gecenin kör saatinde Yağmur yeniden Bardaktan boşandı.
Hem de öyle şiddetli bir kavga ettiler ki gökteki bağırışmaları yerden bile duyuldu.
Yağmur da baktı ki Bardakla olan zaten Pamuk ipliğine bağlı evliliğini yeniden askıya aldı ve bir anda kendisini yere bıraktı.


Yere bırakınca da olanlar oldu ve etraf sırılsıklam ıslandı.
Gece vakti Yağmurun gidebilecek bir Home'si olmadığını da düşünürsek Yağmur'cuğumuza kucak açmak Dünya'ya düştü yeniden.
Hayat bakalım bizlere ne gibi yaşamlar hazırlıyor?