Bu Blogda Ara

26 Ekim 2017

Sütçülerin Holivut İsyanı

Bir zamanlar annelerimiz bizi yataklarımıza yatırırken sütlerimizi eğer biz içmeseydik zorla ağzımıza bardağı dayar içirtirlerdi.
Ancak bu hareket sadece Türkiye Cümhûriyeti hududları dâhilinde vukua avdet eylemiş hadise-i şeriflerdendir. Holivut'u pek alakadar etmez.
Zaten Holivut'takiler de genelde süt içmeyi sevmezler, beslenirlerken sütü yummilerinin içlerine almazlar.

Ancak işbu vaziyet-i gıdalı beslenmemeyi İngiliz çiftçiler kafaya takmışlar son zamanlarda. Artıkım öncelikle Gwyneth Paltrow ve Megan Fox başta olmak üzere ekmeklerini Holivut'tan kazanan bazı İngiliz asıllı sanatçılara özenenler yüzünden her beş evden birine günlük taze süt girmediğinden şikâyet ediyorlarmış.
Ondan kolayı var sayın İngiliz çiftçilerim, bizim burada süt üretimi neredeyse durdu duracak, sizin ineklerinizin ürettiği sütleri getirin bize satın, hem siz biraz belinizi doğrultursunuz, hem de biz biraz daha doları yükseltmiş oluruz. Sonra da "Dolar alma varsa sat" diye porpaganda yaparız olur biter.

Nikâh Şekeri : Ayfon Sekiz

Hayat balakım karşımıza başkaca neler çıkartacak?
İnsanoğlunun emdiği sütün çiğ olduğunu bilirdim ama görgüsüzlüğün bu kadarına da pes ettim, ne dediyse artıkım evet dedim.
Hele de özellikle Arap hâlkından artık iyice sıtkım sıyrıldı. Düğünleri düğün değil, cenazeleri cenaze değil, daha geçenlerde kralları vefat etti, heriflerde ne bir yas var ne de saygı.
Bir de heriflerin kendi tutmadıkları yas bizim müstemlekemizde ilân edildi ya ona iyice ifrit oldu ben.
İmdı temaşa eylediğiniz resm-i şerif ise artıkım şımarıklığın daniskası.


Efenim, imdı Suudi Arabistan'da bir düğün töreni düzenlenmekte. Sözümüz yok, Gök Tanrı Tengri ya da onların deyimiyle Allah-u Te'âlâ mesut bahtiyar eylesin, bir yastıkta kocatsın, sağlıklı çocuklar nâsip etsin falan filan feşmekân.
Benim bildiğim düğün sahibine davetliler tarafından hedaye götürülür ve karşılığında nikâh şekeri ile idare edilir.
Ancak burada düğün sahibi tüm davetlilere Türkiye Cümhûriyeti topraklarında onlara göre sadece bize göre ise kocaman bir Dörtbin Türk Lirasıcığa satılan Ayfon Sekiz armağan etmiş.
Belki adamın içinden gelmiş, belki şımarıklık yapmış onu bilemeyiz.
Düğünde görevli garsonlar ise şaşkınlık ve çalan müzük eşliğinde telefonları salona getirmişler.


Biz burada ekomonimizi nasıl ay sonuna denk getirir borç almadan ayı bitiririzin hesabını yaparken adamlar parayı çuvallarla götürüyor babam.
Hayat işte, kimine kavun yedirir kimine kelek, kimine urba giydirir kimine de dümbelek.
Bizim ekomonimiz tıkırında çok şükür.

En Değerli Pasaport : Singapur

Dünyaya geleceksen adam gibi dünyada saygı gören bir memlekette dünyaya gelmelisin.
Tamam, yumurtadan çıktım ama ben kabuğumu beğeniyorum, Türk olmak dünyaya bedeldir. Ama dünyanın Türk'e bakış açısında bizi arkadan vuran Araplarla bir tutması beni deli ediyor.
Hani bir şey değil içimizde bulunan Suriyeliler yüzünden bizim de dünyadaki itibarımız sıfırlanıyor.
Neyse imdı şu Suriyelileri ve mensup oldukları Arapları bir tarafa bırakalım da biz yazımızın konusuna dönelim.
Konumuz dünyadaki en geçerli pasaportun kime ait olduğu.
İşbu mevzuat-ı umumiyede Kraliçe İkinci Elizabeth uzak ara birinci sayılabilir ancak sıralamamız vatandaşlar arasında olup kralları ve ailelerini kapsamadığından bu yılki listenin zirvesinde Singapur var.


İşbu temaşa eylediğiniz pasaport dünyanın vizesiz en çok yerine götüren pasaportu, öyle ki tam yüzellidokuz devlete işbu pasaporta sahipseniz vize almadan girebiliyorsunuz.
Ancak hemen belirteyim, Singapur hükûmeti çifte vatandaşlığı kabûl etmiyor, yani buna sahip olursanız diğer pasaportunuza bir veda töreni düzenlemek zorundasınız.
Listenin ikinci sırasında bir ülke eksiğiyle Federâl Almanya bulunmakta.
Üçüncü sırada İsveç ve Kore Cümhuriyeti (Güney) bulunuyor.
Dördüncü sırada ise tam sekiz devlet mevcut: İngiltere, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Fransa, İspanya, Norveç, Japonya.
O dünyaya kafa tutan havlayan ve karıştıran Amerika Birleşik Devletleri ise bu yıl Malezya İrlanda ve Kanada ile altıncı sırayı paylaşmak zorunda.


Gelelim kendimize.
Biz ise işbu listede Nikaragua ile birlikte yüzdört devlet ile kırkdördüncü sıradaymışız.
Listenin en alttan üç sırasında yirmidokuz devlet ile Suriye, yirmialtı devlet ile Irak, sonda ise yirmiiki devlet ile Afganistan sıralandı.


İşte böyle sevgililer, o kadar da fena bir yerde değilmişiz aslına bakılırsa değil mi?
Darısı günün birinde Singapur'un şu anda bulunduğu dereceye erişmek olmalı. Ancak o günü Gök Tanrı Tengri bize nasip eder mi?
İşbu câhillikle kolay kolay edeceğini de sanmıyor ben.