Bu Blogda Ara

Sayfalar

15 Temmuz 2023

Büyükada İett Son Durakları

 Sanıyorum birçoklarınız işbu yazımda bahsedeceğim konu hakkında gerek İstanbul Elektrik Tünel Tramvay İdaresinden gerekse Facebok Twitter İnstegram gibi sosyâl medyadan daha da gerekse İstanbul Belediyesi veya Adalar Belediyesi kanallarından mâlumatfuruşları mevcut olmalı.
Çünkü artık Adada taşıtlı ulaşım Paytonla sağlanmayıp sanırım Biz Üç Muz'un ilk defa resm-i şerifini çekmeğe muvaffak olduğu elektrik motörlü taşıtlarla İstanbul Elektrik Tünel Tramvay tarafından sağlanmakta.


Bu resimde gördüğünüz Büyükada'daki bir zamanlar Paytonların kalktıkları baş durak olmak var, arkasında da garaj mevcut ki onun resm-i şerifi de altta bulunuyor.


Ancak bu yazımda her en kadar İett'nin bu mıntıkaya el attığını söylesem dâhi bu taşıtlara biniş ücreti öyle sanıldığı kadar ucuz değil ve Mavi Kart da geçmiyor.


Eminim ki bitçoklarınızın Adakart'ı olmadığını düşünelim, bu durumda gerek tam gerekse indirimli gerekse beleşçiler bu taşıtlara binebilmek için İstanbulkartlarında en az Otuzüçmilyondokuzyüzotuzbin Türk Lirasıcık bakiye bulunması gerekmekte olduğunu da belirtmek isterim.
Yakın zamanda kallâvi bir zam da geleceğini göz önüne almanızı dilerim.


Olur da yolunuz Büyükada'ya düşerse ve bu otobüslere binmek isterseniz Araba Meydanı'dan hareket saatlarını da ekleyeyim, daha fazlası için İstanbul Eklektrik Tünel Tramvay işletmesi Genel Müdürlüğü'nün internetteki Resmi Web-Sitesi'ne başvurabilirsiniz.

11 Temmuz 2023

Kahve Dünyası'nın İncirli Dondurması

 Esas olarak mevsim İncir mevsimi değil ama bizim Kahve Dünyası içinde bulunduğumuz Temmuz-u Şerif Ayı'nın dondurması olarak İncirliyi seçmiş olmak var.
Bizler de bu güzel Salı akşamında Üç Muz olarak işbu yeni dondurmanın tadına iyicenem varmak istedik ve bize en yakın olan Kahve Dünyası'nın Genel Müdürlük mağazasında gummilenmekte olduğumuz Türk Kahvemsilerimizin yanında yummilenmeğe muvaffakiyet gösterdik.


İmdi ben bu dondurmanın İncirli olduğunu dedim ama içinde Ceviz de olduğunu da eklemem gerekiyor.
Tadı her ne kadar güzel dâhi olsa arsla bir Hacı Bozan etmiyor olduğu gerçeği tamamen Biz Üç Muz'un şahsi fikri olmak vardır.


Ancak bizim buradaki yeni belirlenen hayat ıstandartlarımızdaki yeni vergi ve zamcık oranlarından sonra hem Türk Kahvemsi hem Dondurma ücretleri yükselmiş bulunmakta ama asıl büyük zamcık Katma Değer Vergilerinin zamlanması olarak göze çarpıyor.
Eğer eklediğim satış fişini incelerseniz Katma Değer Vergisilerinin Yüzde Yirmi olarak uygulanmağa başlandığını kolaylıkla görebilirsiniz.