Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Ağustos 2023

Paşabahçe Yerine Beşiktaş

 Birkaç günden beridir gerek Facebok'ta gerekse İnstegram'da ve hâttâ Prinstaram'da bir tantana dolaşıyordur.
İşbu tantanaya ve haberlere göre bizim efsahanevi Paşabahçe Vaporumuzun küçük bir rahatsızlığı varmış ve Hâliç Tershânesinde birkaç günlük istirahat etmesi gerekiyormuş.


Nasıl ki insanlar ara sıra dinelmek ihtiyacı hissediyorlarsa vaporlar da ruhları oldukları için dinleme ihtiyacı hissedebiliyorlar.
Biz de Üç Muz olarak kocaman bir geçmiş olsun diliyor ve yerie vekâlet eden Beşiktaş - 1 vaporumuzu takdim ediyoruz.


Ancak hepimizin mâlumu olduğu şekilde Beşiktaş - 1 Vaporumuz arsla bir Paşabahçe kadar yardıramaz Marmara Denizini ve yeteri kadar sür'ate ulaşamaz.
Ha iş görür mü derseniz 18:25 saatindeki artıkım evlerine dönüş saatları gelen birkaç ekıspıres yolcusunu Heybeliada ve Büyükada'ya götürebilir ama sadece götürebilir.
Bu akşamki Büyükada yolculuğumuzda bize Beşiktaş - 1 vaporumuz eşlik edecek.

02 Ağustos 2023

Bakireler Mâbedi

 Geçen hafta Meydane'yi anlatabilmeğe çalıştığım yazımda Bakireler Mâbedi'nin restorasyonda olduğunu yazmıştı ben.
Bugün ise tamamen duygusal ve tesâdüfi nedenlerle anıtın bulunduğu yere gittim ve aşağıdaki resm-i şeriflerde de temaşa edilebileceği üzere özgün yerinin birkaç hafta sonra değişebileceğini hayretler içinde gözlerim gördü.


Ancak sevindirici bir şey var ki anıtın çevresi yeniden suyla kaplı olacak ancak eski günlerindeki gibi deniz suyu değil İstanbul'un Suyunu Kesme İnşaatı değil ama İstanbul Su Kanalizasyon İdaresinin sağlayacağı suyla dolu bir havuzda olacak herhâlde galiba sanırsam.


Geçen haftaki gelişimde resmini çekmemiştim ama bakalım yeni yerinde nasıl görünecek?
İnşallah hazır yenilenirken anıtın ortasındaki heykelin bir yenisini de yaparlar.
Başka sayfalarda ve Facebok'ta okuduğuma göre oldukça önemli bir figürmüş kendileri.


İşte yeni konulacağı nokta ise tam burası, eski kıyıya çok daha yakın bir yer olmak var.
Bakalım yeni yerinde gerçekten bizlere güzel anılardan bahsedecek mi? Yoksa küskün vaziyette günün birinde hayatlarımızdan çekilip gidecek mi?
Bunların hiçbiri bilinmeyen şeyler, ama bilinen tek bir gerçek varsa artık buradan deniz girmek mümkün değil, çünkü kıyı en az bir kilometre kadar ileriye gitti ve neredeyse Büyükada'ya dayanacak.


Yani yakında Büyükada'ya yürüyerek gidebileceğiz.

Meydane'de Kumpir Yummi

 İnsanın karnı acıkınca bağzı şeyhleri göz göremez ve kulak işitemez.
Hani geçen hafta bahsettiğim bir Meydane vardı, bu hafta yeniden var oldu.
Var olmasına oldu da bu defa Dondurma ile değil Ortaköy'de bir zamanlar Üç Muz birlikte olmadan sıkça yummilendiğimiz Kumpirle var oldu.


Her ne kadar Meydane'nin Kumpiri Ortaköy'dekiler kadar çok çeşit mâlzemeli değilse dâhi yine de ücreti bakımından nispeten iyi sayılır.


Tabi o kadar güzel Kumpirden sonra Türk Kahvemsi gummilenmeden olmazdı elbette, akşam akşam yanında buz gibi soğuk suyla birlikte çok da güzel gitti.
Sonuç olarak bu aralar Yaz ve daha da güzeli Eyyam-ı Bahur zamanı, yani yılın en sıçak günleri olduğundan Rüzgâr esmiyor, ama işbu Eyyam-ı Bahur geçer de havalar biraz norminâl derecelerine dönerse burası gerçekten uçar.

31 Temmuz 2023

Çeşme Zamanı

 Birileri bazen güzel hayâllere inanır, verilen ümitlere inanır, söylenen sözlere inanır, ama bilmezler ki verilen sözlerin hiçbiri tutulmayacak, verilen ümitlerin hepsi birer birer kırılacak, kurulan hayâller birer birer yıkılacak. Sonunda kurbanımız şizofreni hastalıklarıyla amansız bir savaşa girecek ve savaşı kazanabilme şansı çok az olacak.


Her şeyden daha çok bir şey varsa ateş ve barut arsla bir arada bulunamazlar, ateşin herhangi bir zamanda herhangi bir şekilde barutu patlatacağı tutar.
Patlattığı zaman da sonuçlarının neler olabileceği konusu bugüne kadar çok çeşitli şekillerde yaşanmış olmak vardır.


Kaldı ki birilerinin ellerindeki sözüm ona akıllı telefonlarıyla iş pişirecek diye bir karşı cinsin duygularıyla oynamağa hakkı bulunmamaktadır.