Bu Blogda Ara

Sayfalar

24 Haziran 2019

Soğuk Sâhlép

Hepimiz yani bütün vatandaşlarımız olarak Sâhlép'i kış mevsiminde sıcak sıcak içilen o sıçaklığın ağzımızı ve dilimizi cayır cayır yaktığı soğuk kış akşamlarının kankisi olarak sınırlandırırdık bir zamanlar.
Oysa Sâhlép bizim hem kültürel hem geleneksel hem de ulusal içeceklerimizdendir. Günümüze kadar eğer hakkını vermediysek bundan sonra teslim edemeyeceğimiz anlamına gelmemelidir.

Daha önceleri her ne kadar pek mekânı sevmeyi başaramasam bile Mado'da içine Dondurma katılarak sunulduğunu sanırım yazmıştı ben. Hâttâ geçenlerde yolum düştüğünde mevsimin artık değiştiği için Sâhlép'in mevcut olmadığı mekânda çalışan görevliler tarafından tarafıma söylenmişti.


Aradığım işbu lezzet-i şerifi ise uzun zaman önce keşfettiğim ve ara sıra sizlere de bahsettiğim İstasyon Cafe'de buldu ben.
Geleneksel kültürel ve ulusal içeceklerimizden olan Sâhlép artıkım sıçak yaz akşamlarında soğuk olarak bizlere kankalık yapacak.

Sizler de eğer işbu lezzet-i nefaset-i şerifi tatmak deneyimlemek ve keşfetmeyi arzu ederseniz yolunuz mutlaka İstasyon Cafe'ye düşsün.
İstasyon Moda'da, Moda Kadıköy'de, Kadıköy İstanbul'da, İstanbul da Türkiye'de.