Bu Blogda Ara

Sayfalar

23 Nisan 2019

İstasyon

Hayat bazen başka sürprüzler de getirebilir bizlere ... Bazı dükkânlar bazı resmi bayramlarda açılmış olabilir ve işbu açılış günü dolayısıyla mekânlar yaş günlerini resmi bayramlarda da kutlayabilir.
Tıpkı İstanbul ilinin Kadıköy ilçesi Moda mahâllesinde bulunan küçük olmasına rağmen şirin bir mekân olan İstasyon'un da bugün üçüncü yaş günü.


Ama burası Devletin Trenlerinin durduğu istasyon değil.
Moda'nın keşmekeşinde sâkin ve güzel müzikleriyle harmanlanmış işbu mekânda arkadaşlarınızla otururken nefis aromalı kahveleriyle birlikte geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmak isterseniz misâfirimiz olun.


Norminâl şeraitte reklâm almayı sevmez ben ama nefâset-i essahiyeyi de tavsiye etmekten de kaçınmaz ben.
İstasyon Moda'da, Moda Kadıköy'de, Kadıköy İstanbul'da, İstanbul da Türkiye Cümhûriyeti'nde.

Meclis Açılış Bildirgesi

Hayatımda ilk defa tarihi bir belge paylaşacak ben.
Mâlum-u âliniz doksandokuz yıl önce Cuma gününe denk gelen bugün Ankara'da bir meclis açıldığını cümle âlem duydu bildi öğrendi.
İmdı sizlere Arapça yazılı özgün bir belgeyi Facebok'ta buldum, onu yayınlıyorum.


Kerim olan Allah'ın izniyle Yirmiüç Nisan Cum'a günü Cum'a Nemazından sonra Ankara'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır. Cenâp-ı Hakk'a tam bir muvaffakiyet için niyaz edip yalvarıyoruz.
Temsil Heyeti adına Mustafa Kemâl.

Yirmiüç Nisan

Bugün bazılarınız için sıradan bir gün olabilir belki. Bazılarınız da Salının sallandığını Çarşambanın çarşafa dolandığını Perşembenin perişan yaptığını Cumanın mübârék gün olduğunu, Cumartesi ve Pazarın da resmi tâtil olduğunu iddia edebilirsiniz.
İddia ettiğiniz aslında o kadar da yalan değil, çünkü bugün gerçekten "Resmi Tâtil", hem de sizin takviminize göre sallanması gereken Salı günü olduğu hâlde.


Bugün var ya bugün, tam doksandokuz yıl önce her ne kadar hepimiz gitmesek de görmesek de varlığını bildiğimiz ve bizleri koruyan kollayan ve başımızı sıkıştırdığımızda yaptığı kanunlarla bizleri kurtaran bir meclis açıldı Ankara ilinin merkez ilçesinde.


Hepiniz çocuk olduğunuz yıllarda söyleyin balakım bugünü beklemez miydiniz?
Bakın yine Gök Tanrı - Tengri bizleri ahanda bir çocuk bayramına eriştirdi bizleri.
Hadise aslında sadece çocuklara armağan edilen gün değil, günümüzde eğer elimizi kolumuzu sallaya sallaya İzmir'e gidebiliyorsak, Bodrum'da nargiliyelerimizi fokurdatabiliyorsak, Çeşme'de o salak biiçlerinde havalarımızı atabiliyorsak bunu doksandokuz yıl önce tam bugün Ankara'da toplanan o dörtyüz adet vekilimize borçluyuz.
Ancak her ne kadar bugün Salı da olsa doksandokuz yıl önceki açılış günü Cumaydı.


Hepimiz çocuk olduk, dünyaya geldiğimizde böyle kazık kadar değildik.
İşte sırf bunun için bile dünyada çocuklar için bayram kutlayan tek devlet biz olduğumuz için bile Yirmiüç Nisan Kutlu Olsun tamam mı?


Bugünün çocukları yarının büyükleridir.
Tıpkı dünün çocuklarının bugünün büyükleri oldukları gibi.