Bu Blogda Ara

Sayfalar

10 Temmuz 2021

Karınca Kavanoz Sallama

 Gidin bir çölden yüz tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan yüz tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun.
İlk başta hiçbir şey olmayacaktır.
Daha sonra kavanozu elinize alın ve oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun.
Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz.
Tıpkı küresel kapitâlist güçlerin şimdilerde korona morona sayesinde insanoğlunu salladığı gibi.


Kırmızı karıncalar bunu yapanın aşıyı reddeden siyah karıncalar olduğunu düşünürken siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak aşı olmak için koşturan kırmızı karıncaları görmektedir. Oysa çok iyi bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdir.
O nedenle günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse de başka ortamlarda normâlde hiç tanımadığınız insanlarla tartışacak ya da kavga edecek bir duruma geldiğinizde kendinize hep şu soruyu sorun lütfen:
Kavanozu sallayan kim?

Gece Vaporu İşletilmeğe Başlıyor

 Birkaç gün önce padişah efendi hazretleri korona morona yasaklarının sona erdirildiğini buyurmuştu hatırlıyorsunuz, çünkü birkaç gündür sokağa çıkma konusunda hiçbir kısıtlama yaşanmamakta.
İşbu buyruk neticesinde İstanbul Belediyesi de kendine düşen vazifelerden birini ifa etmeğe hazırlanıyor bugün, çünkü uzun zamandan beridir işletilmeyen Gece Vaporu bu akşam işlemeğe başlayacak.


Seferler Cuma'yı Cumartesi'ye ve Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecelerde Kadıköy'den 1:30 - 2:35 - 3:45 - 4:55 saatlerinde hareket edecek, Karayköy'e 1:50 - 2:55 - 4:05 - 5:15 saatlerinde, Beşiktaş'a 2:05 - 3:10 - 4:20 - 5:30 saatlerinde uğrayacak, Kadıköy'e 2:25 - 3:30 - 4:40 - 5:50 saatlerinde gelmiş olacak.
Gece vaporu binme ücreti ise Sekiz Türk Lirasıcık, yani daha açık olmak gerekirse Çift Bilet geçerli olacak.
Gece Vaporumuz İstanbul'a hayırlı uğurlu ve bereketli olsun, henüz Gece Metrosu sefere başlamadı ama olsun vapor da bir başlangıç ve patlangıçtır.

07 Temmuz 2021

Dünya Çikolata Günü Kutlama

 Günden güne bazı kimseleri özlemeğe başladı ben. Tamam norminâle döndük, sokak yasakları kalktı, ama bazı şeyler çok eksik kaldı hayatımda.
Ne kahve ne dondurma artık bana mutluluk vermiyor.
Gönlüm perişan kâlbim kırık
Senin yüzünden oldum hıçkırık
Saçların sırma gözlerin elâ boyun sırık
Hasrette bırakma beni ne olur güzel şıllık
Tırık çıkık mıkık.
Hava aslında fıstık gibi sıcak, Güneş güzelcenem ortalığı aydınlatıyor, geceleri serinlikte biraz kafa dinleyebiliyor ben ama Şaban Lâtifses sağ olsun Şabaniye olmadan önce yazdığı şarkı inşallah duygularımı anlatır.


Bugün biraz önce de dediğim gibi Dünya Çikolata Günü olması yüzünden kendimi biraz mutlulaştırmak için Kahve Dünyası'na zor attı ben.
Eskiden günde beşon kişinin yazdığı iletişim kanallarım son üç haftadan beridir suspus, acaba ne yaptım da sesi kesildi?
Yoksa başına olumsuz bir şey mi geldi?

Dünya Çikolata Günü

 Hepinizce mâlumdur ki kapitâlist düzende yaşamaktayız.
En sonunda benim en sevdiğim gıdalardan olan Çikolata için de bir gün yaratıldı ve bu yıl itibarıyla uygulamaya sokuldu.


Bugün bütün çikolata markaları kendilerince çikolata ikram edecekler, ne de olsa çikolata mutluluk veren ve kâlp kırıklıklarına iyi gelen bir madde olduğunu daha önceleri yazmıştı ben.


Hayat çikolatasız çekilmiyor, hele kahvesiz hiç çekilmiyor, çünkü öyle bir baskı yaşamaktayız ki son günlerde, pimi kopmuş ve fitili de çok kısa bir el bombası gibiyiz.
Bu zor günlerimizde ruh ve sinir hastalıklarına yakalanmazsak hiç hasta olmayız.