Bu Blogda Ara

Sayfalar

20 Mart 2021

Yeşil Pantolon

 Bazı zamanlarda sizlere biraz modadan ve giyimden bahsetmek güzel bir derecelendirme olurdu, işte onlardan biri daha huzurlarınızda.
Birkaç saat sonra İkibinyirmibir Yılının İlkbahar Mevsimine gireceğiz, Baharda Yeşil renk gerçekten güzel gider. Ancak asıl soru şudur:
Yeşilin üzerine ne giyilebilir?
Sorunun cevapları ahanda işbu yazımda bulunacak, biraz moda dergilerinden bir şeyler ortaya karışık salata niyetine sunayım sizlere.


Aslına bakarsanız Beyaz renk gerek Yeşil gerekse Kırmızı ve hâttâ gerekse Siyah için bile güzel bir kombin oluşturur, ancak fazladan bir Yeşil atkı sizleri daha çekici yapacaktır.


Hele bir de hava güneşli ve gökyüzü mavi ise beyaz bir gömlek tarzınıza tarz katacaktır.


Beyazın cazibesi güzeldir, hele yüksek belli bir pantolonla beyaz inanılmaz güzel gidecektir. Tamamlayıcı olarak kırmızı ya da bordo bir çanta tüm dikkâtleri size doğrultur.


Yeşille birlikte güzel gidebilecek bir öğe de Polka Dotlu Bluzlardır, hem sizi sade ve sadeliğine rağmen şık gösterecektir.


Yeşil pantolona Kırmızı kazak da bir şekilde gider, ama her ikisi de baskın renk olduğundan kemeriniz veya ayakkabınız ya da çantanız farklı bir ara renk olmalı.


Yeşil pantolona Siyah büstiyer uygun da olsa Yeşil çantanın banelliğini kurtaran Siyah ayakkabılar olmuş bu resimde, bir de koldaki sarı bilezik asortiliği düzeltmiş gibi.


Örnek olarak az önce Yeşil pantolon ve Kırmızı kazaktan bahsetmişti ben, ama eğer kazak böyle Polka Dotlu olursa vaziyeti daha da bir kurtarıyor.


Yeşil pantolonun üzerine Yeşil gömlek de gider, ama burada olduğu gibi Yeşilin başka bir tonundan olursa daha da güzel gider.
Üstelik hem çanta hem kemer hem de ayakkabılar Taba renkli olduğundan güzel bir asortik kıyafet olmuş.


Asorti demişken eklemem gereken şey eğer pantolon Yeşilse ayakkabı Yeşil olmamalı, bluz Maviyse pantolon Mavi olmamalı. Buna mukâbil bluz ve ayakkabı Mavi, pantolon Yeşil olabilir, burayı kurtaran da bilezikler olmuş.


Yeşil pantolona giden bir başka renk de Pembe ile Mor arası bir tona sahip olan Ergûvan rengidir, buna rağmen Pembe de güzel gidecektir.


Hepsi bir tarafa olmak üzere Yeşilin yanına yakıştırdığım en güzel renk ise Turuncudur, örnek olarak Turuncu gömlek bulamadım ama Turuncu ayakkabı Yeşil pantolon ve Beyaz gömlek güzel bir tasarım çıkartmış ortaya.


Tüm bunlardan sonra sizlere tek bir tavsiyem var: Kendinizi asla tek bir rengin içine hapsetmeyin, bırakın ruhunuz güzel ve canlı renklere erişsin.
Pantolonlarınızın boyları ve ceketlerinizin kol uzunluğu bilek hizanızı geçmesin, çünkü sokakların pisliğinden pantolon paçalarınız kirlenir ve yolda yürürken yere sürtüne sürtüne aşınır.

Bölgesel Trenler Geri Dönüyor

En sonunda irade buyuruldu, Devletimin bedavaya dönmeyen Trenlerinin tekerlekleri yolcular için dönmeğe başlayacak.
Koskocaman bir yılın ardından Bölgesel Trenlerimiz bu sabahtan itibaren seferlerine başlamış bulunmakta.


Ben buradan uzun uzun saatlerinden bahsedemeyeceğim, sefer listesini Tcdd Taşımacılık'ın İlgili Sayfasında bulabilirsiniz.
Buna rağmen Anahat Trenlerimiz için henüz irade buyurulmadığından seferleri henüz başlamadığını belirtmek ister ben.
Hayırlı yolculuklar herkese, yeni gelişme olursa ayrıca bildireceğim inşallah.

19 Mart 2021

Çiğ Süt

 İnsanoğlu çiğ süt emmiş, kimse bilmez fendini, her kime iyilik yaptıysan ondan kolla kendini.
İnsanoğlu çiğ süt emmiş derler ya çiğliği ondandır. Pişmeden de ölür gider çoğu zaman.


Doğduğumuzda ilk tanıştığımız gıda anne sütüdür ve edindiğimiz ilk bilgilerdir. Hiçbir süzgeçten geçmeden edinilen bu bilgiler biyolojik düzeyden gelir. Anne bile nasıl ürettiğinden haberi olmadan ve kendisine sorulmadan bu maddeyi biyolojik yapısıyla üretir. Bu nedenle çiğ süt emmiş olan insanoğlu içinde bir hayvanın duygularını barındıran muhtemel bir vahşidir.


Dostuma gülümsedim, daha arkamı döndüğümde onu bana gülerken gördüm.
İşte insanın zavallılığı burada başlıyor. Sevmek istiyorsun, güvenmek istiyorsun, bu defa oldu diyorsun, ama her defasında tuhaf bir şekilde başa sarıyorsun. Kısır bir döngü bütün hayatını etkiliyor kapsıyor.
Oysa hayata ve insanlara bu kadar da anlam yüklememek gerekir. Koskoca Nietzsche bile "İnsan düpedüz konuşan hayvandır" dememiş mi? Bizse mükemmelin peşinde koşar dururuz. Sanki kendimiz mükemmelmişiz gibi. Bu hayatta en çok insan ilişkileri yorar insanı. Eğer bu enerjiyi daha faydalı işlere verse insan kim bilir ne başarılara imza atar?


Ama yok olmaz çünkü didişmek bir şekilde gizli bir keyif verir, istemem yan cebime koy misali. Öyle komplike bir yapısı vardır ki insanın çoğu insan özeleştiri yapmadan kendini tanımadan öylece geçer gider bu hayattan. Hep karşıya bakar kendinden bîhaberdir.
Kaçak güreşenler, ikili üçlü oynayanlar, dalkavuklar, sevmediği halde miş gibi yapanlar, eli maşalı olup da masumu oynayanlar, sinsiler, tatlı su kurnazları, saflar, zekiler, aptallar, onların bir suçu yok ki.
Tevellüdü ne olursa olsun insanoğlu çiğ süt emmiştir çünkü.

Dünya Mutluluk Günü

 Dünyada aslında mutlu olabilmek için çok neden mevcuttur, yeter ki o nedenlerin gerçeklerini bulabilmek önemlidir.
Kimileri için mutluluk getiren bir şey bir başkası için hazin olabileceği için mutluluktan sevinmenin dozunu iyi ayarlamak gerekir.
Mutlu olmanın en büyük ve en geniş yolu mutluluğu nerede aradığınızda saklıdır.


Her yeni doğan gün aslında yeni birer umuttur, taze bir başlangıçtır, ileriye doğru bir yatırımdır.
Dünya Mutluluk Günü Herkese Kutlu Mutlu Olsun.

17 Mart 2021

Çanakkâle Hatıra Künyem

 Yarın bizim Çanakkâle Zaferimizin Yüzaltıncı yıldönümü.
Son bir yıldan beridir sanal dünyada hatıra posterleri çıkmağa başladı, imdı sıra Çanakkâle'ye geldi.
Ben kendi künyemi hazırladım ve paylaşmaktan da çekinmiyorum.


Ancak bir zamanlar Mustafa Denizli'nin yıllar önceki İrlanda müsabakası sonrası kastettiği "İçimizdeki İrlandalılar" günün anlam ve önemini anlamazlar.
Sizler de isterseniz kendi ism-i şerifinizin yazdığı hatıra künyenizi ahanda işbu adresten yapabilirsiniz. Korkmayın kredi kartı falan istemiyorlar, beleş.

Çanakkâle Ve Zeki Müren

Hem sivil olup hem de Paşa olmak o kadar kolay değildir, inanmazsanız Çanakkâle Şehitler Abidesine bakın. Ona bakınca Zeki Müren'i de görürsünüz.
Geçtiğimiz haftalarda kendilerine sanatçı adını vermiş bir zamanlar hayranı olduğum ama artık adlarını dâhi anmak istemeyeceğim iki adet bunak acaba vatan için bir şey yapmış mıdır diye sorsam şarkılarından başka şey bulamayabiliriz.
Evet yiğidi öldürürüm ama hakkını da vermemezlik edemem, huyum kurusun.
Gerçi her ne kadar Zeki Müren bizi görmüyor da olsa sizlere iki kavramın arasındaki ilişkiyi kısaca anlatayım.


Bindokuzyüzellisekizde abide inşaatı parasızlıktan yarım kalmıştı. Zamanın hükümeti tarafından bağış kampanyası başlatıldı.
Bunun üzerine Zeki Müren gazino programlarını hemen yarıda kesti. Önce gazinolardan para toplamaya başladı ve tüm sözleşmelerini iptal etti, ardından hemen ülke içinde turnelere çıktı, şehir şehir şarkı söyledi. Tüm kazandığını abide inşaatına verdi.
Bugün eğer Çanakkale'de Şehitler Abidesi varsa büyük sanatçımız Zeki Müren’in çabalarına borçluyuz. Kim bilir kaç tuğlasında, kim bilir ne kadar harcında onun katkısı vardır. Dertli gönüllere giren Zeki Müren ruhu şad olsun.

16 Mart 2021

Kahve Aydınlığı

Kahve içmek için her zaman bir bahane bulunabilir, ama içilen kahveye münâsip bir lâf-ı güzaf bulabilmek her zaman kolay olmayabiliyor.


Mum olmak öyle o kadar kolay değildir, çünkü ışık saçmak için önce yanmak gerekir.
Yanmayan mum hiçbir işe yaramaz.
Sizlere bir Akşam Kahvemsi Yummi resm-i şerifi paylaştı ben.

Yağmur Ihlamur

Bugün hava yağmurlu, biraz önce birden bastırdı.
Yağmur iyi güzel ama yağan yağmurdan gelen su barajlara gitmediği sürece bize su olarak geri dönmesi çok gecikecek olduğu su götürmez bir gerçek.
Hâlbuki daha sabah vaktinde güllük gülistanlık bir Güneşin sabahtan ışıyan türünden bir hava vardı.



Şaka maka bizim Tilbe'nin Ihlamuru da harikaydı bugün, en azından kendimi değilse bile içimi ısıtmağa yetti.
Ya da ben kendimi öyle hissettim.
Ancak ne olursa olsun Yıldız Tilbe'siz bir Tilbe Cafe hiç ama hiç çekilmiyor.
Neyse biz geçmiş zamana mazi diyerek yağmurumuza bakalım, belki adı Yağmur soy adı Ihlamur olan biri karşımıza çıkar ne mâlum?

14 Mart 2021

Aşk Mı? Yok Kalsın

Sevgililer Gününden beri kocaman bir ay geçti ama bazı şeyler nedense değişmedi. 
Aşkım diyorlar. Flört ettiklerine aşkım, eşlerine aşkım, kediye aşkım, köpeğe aşkım, oğluna aşkım, kızına aşkım.
Bilmiyorlar ki aşk geçici bir duygudur. Aşık maşuğuna kavuşunca aşk biter.
Çabuk biten yitip giden geçici aldatıcı bir histir aşk dedikleri.


 “Evlilikleri ayakta tutan aşk değildir”
Aşkla evliliğini devam ettirmeye çalışanlar asla başarılı olamazlar.
Evlilikleri diri tutan muhabbettir. Muhabbet ise içinde sevgiyi saygıyı anlayışı ve sabrı barındırır.
Muhabbet bazen susmaktır, bazen göğüs germektir. Muhabbet menfaatsiz sevmektir.
Kelimelerimizi kavramlarımızı harcadılar, yerine silik kelâmlar bıraktılar. Aşk dediler, Flört dediler, değerlerimizi değersizleştirdiler.


Bu yüzden kediye de yâre de aşkım diyecek kadar hissizleşti hislerimiz.
Şimdilerde genç nesil ilk günkü geçici duygunun devamını öğrenemedikleri için renkli ekranların arkasındaki yalan hayatları gerçek sandıkları için gerçek hayata uyum sağlayamıyorlar.


Bu yüzden anlayamıyorlar elli yıl süren evlilikleri.
Buruşsa da şişmanlasa da nasıl aynı muhabbetle sevilir yâr?
Anlayamıyorlar.