Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Şubat 2022

Marmaray Grafiti Volüm 19

Her ne kadar bazı câhil hâlkımız bu grafitici teröristleri savunmaktaysa bile biraz büyük resme bakmanın gerektiğini artık belirtmek zorundayım. 
Marmaray'ın grafitiden çektikleri devam etmekte, bu akşam da Suadiye istasyonunda Halkalı yönüne giden trenin üzerindeki grafiti karanlığa rağmen oldukça belirgin biçimde görülmekte.


Aslında ben bu grafiti teröristlerini biraz da hoş görüyorum çünkü ne de olsa kendilerince birer sanet yapmaktalar, üstelik bütün dünya artık yavaş yavaş bunu onaylamışken.
Ancak burası Türkiye Cümhûriyeti, adamın götünden pantolonunu dâhi alırlar.
Nasıl ki bayrağa ezana lâf edilemezse kamu malına da zarar verilemez.
Bu trenler bizim paralarımızla inşa edildi.
Kısacası ha dağda polisimize askerimize kurşun sıkmışsın, ha devletimin trenlerine saçma sapan boya sürmüşsün, benim gözümde aynı şeydir, şiddetle cezalandırılması gerekir.
En uygun ceza da bu teröristleri raya bağlayıp üzerlerinden treni son hızla geçirmekten ibarettir.
Nasıl olsa döl israfı bunlar, anaları babaları birer tane daha yaparlar.

Doğum Günü Çocuğu Macerası Mutlulukları

Bugün misâfirimiz var sayfamızda, kendileri uzun uzun yıllar önce bugün dünyaya teşrif buyurdular.
Biz de misafirimizin dünyaya teşrif buyurdukları günün anlam ve önemine binaen hem kendi maiyetimizi aldık ve hem de konuğumuzun maiyetiyle birlikte gezmeğe çıkarttık.


Miyetlerimizle birlikte konuğumuzu gezdirirken çevremizde olan herkes bize Öküzün Trene Baktığı gibi bön bön bizr baktılar, sanıyorum herhangi bir anlam veremediler.
Gerçi hangi maksatla bize böyle İneğin Trene Baktığı gibi baktıkları konusunda hiçbir mâlumatfuruşum bulunmamakta çünkü bakanlardan hiçbirine işbu suâl-i şerif sorulmadı ben veya maiyetlerimizden hiç kimse tarafından.


Her ne kadar Öküz İnek Boğa Dana Buzağı Manda Camış gibi Büyükbaş ve Keçi Koç Koyun Kuzu Oğlak gibi Küçükbaş ve Horoz Tavuk Hindi Ördek Kaz Piliç Civciv gibi Ganetli Ayvanat bizim konuğumuz olan Doğum Günü Çocuğundan sonra huzura avdet eylese dâhi saydıklarım bizlerin olmazsa olmazımız olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Çanakkâle Köprüsü

Bir zamanlar hatırlarsınız Mehmet Ali Erbil'in zamanında Çarkıfelek yarışması vardı, aslında yarışmadan çok bir gösteri programıydı ve oldukça sulu ve değişken bir biçimi vardı.
Programa telefonla bağlanan şahıslara sorulan sorularda verilen hârfler B-C-D-Y-Z-İ, yarışmacılardan istenen üç adet sessiz bir adet de sesli hârfti.
İşte tam bu esnada Mehmet Ali Erbil lâfa maydonoz gibi girer ve yarışmacılara Çanakkâle'ye gidip gitmediklerini sorardı.
Yarışmacı da tam sazan ya atılırdı hemen "Çanakkâle'nin Çe'si" diye.
Ancak soruda çıkar mıydı yoksa karavana mıydı derseniz cevaba göre değişirdi.


Birkaç günden beridir Marmaray trenlerinin içindeki ekranlarda Çanakkâle Köprüsü'nün ve Malkara Otoyolu'nun bugün açılacağından bahsedilmekte, bendeniz de Çanakkâle Köprüsü'nün bazı resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.
Bundan uzun uzun yıllar önce ama gerçekten uzun yıllar önce ki bu uzunluk Yüzyedi yıl kadardır, itilâf devletleri Çanakkâle'yi geçmeği başaramamışlardır, daha doğrusu Çanakkâle Boğazı'ndaki saldırıları geri püskürtmeği başarmamızı müteakip geri çekilmek zorunda kalmışardı.
Bu resimde görmüş olduğunuz Güneşin batışı başta İncilazların o mağrur ve kibirli ve de üzerinde Güneşin batmayacağının söylendiği imparatorluğunun üzerine batmıştır.


Ve bir önceki resimde İncilazya imparatorluğunun üzerine batan Güneş Türkiye'nin üzerine doğmak üzere hazırlıklarını yapıyordu, ama o güzel Güneşli günler için sekiz yıl kadar beklemek zorundaydık.
Ben burada Çanakkâle Savaşını veya o günlerde yaşananları anlatmayacağım, biz köprümüze geri dönelim.
Efenim şekilde de görüldüğü gibi Çanakkâle Köprümüzün ayaklar arasındaki uzunluğu İkibinyirmiüç Metre, kulelerinin yüksekliği de Üçyüzonsekiz Metre'dir ve bugüne kadar yapılmış asma köprüler arasında en uzun açıklığa sahiptir.


Köprümüzün yol genişliği üç şerit gidiş üç şerit geliş olmak üzere altı şerittir, orta kısımda ise olası bir demiryolu geçişi için iki şeritlik boşluk bırakılmıştır, ancak büyük olasılıkla bu köprüden tren geçirilmeyecek gibi görünmektedir.


Köprümüzün aydınlatması o kadar güzel ki geceleri bile dikkât çekmekte.
İnşaatının öngörülen zamandan birbuçuk yıl kadar önce bitmesi Çanakkâle'deki arabalı vaporun belki sonunu getirecek, çünkü köprüden geçmek sadece altı dakika sürecek.
Geçiş ücretinin Kaç Türk Lirası olacağı sorusu ise şimdilik gizemini korumakta.


Güncelleme
Ulaştırma bakanlığından gelen bildiriye göre köprünün açılışı Çanakkâle Zaferimizin yüzyedinci yıldönümü olan Onsekiz Mart İkibinyirmiiki Günü Onaltı Saatine ertelenmiş bulunmakta.


Geçiş ücretinin açıklamasını kimin yapacağını söylememe bile gerek yok çünkü hepiniz biliyorsunuz kendisini.

24 Şubat 2022

Kedi İmanı

Ben bugün kesinlikle ama kesinlikle bir kez daha iman ettim ki bir kahve dükkânının olmazsa olmazı kedidir diye.
İşbu resm-i şerifi çekip Kahve Dünyası'nın güzel kedilerinin bu güzel pozunu ölümsüzleştirdiğimde kediler henüz meşhur olacaklarını tabi ki bilmiyorlardı.


Tabi bir de kedilerden korkan Üçhârfliler vardır, üç adımlık yola bile hususi araba veya ticari taksi isterler ki yeni doğmuş zürafa yavruları gibi paytak paytak yürümeğe çalışırlarken otuz santimlik topuklu ayakkapları dengelerini bozmasın, çünkü mâlum-u âliniz zat-ı şahanelerinin boy gompilekısleri mevcuttur fıtrat hamurlarında.


Üçhârflilik kurallarının en önemlilerinden biri de Türk Kahvemsiyi sevmemeleridir.
Ben belki değil ama kedi taifesi işbu Üçhârflileri benden çok ama çok daha iyi tanırlar ve sevdiklerini ellerinden geldikleri kadar korurlar.


Bir zamanlar bir filmde görmüştü ben ki insanlar birbirlerini gerçekten seviyorlardı, ama dediğim ve yazdığım gibi gerçek sevgi sadece filmlerde kaldı.


Size tavsiyem eğer insanların sevgisizliğinden gına geldiyse ya da sahte geliyorsa benim gibi kedi sevin, hiç olmazsa kedilerin ve köpeklerin sevgileri gerçektir.

22 Şubat 2022

Hayat Ve Rakamlar

Hayat nasıldır biliyor musunuz?
Üçte biri güzel geçen zamanlar, geri kalan her an da o güzel geçen zamanları hatırlamaktan ibaret.
Benden büyük olanlar kusuruma bakmasınlar ama siz gençlere sözüm şudur:
Siz yaşlılığın ne olduğunu bilmiyorsunuz ama ben gençliğin ne olduğunu biliyorum.
Hayat çok acımasız ve insafsızdır, önce sınavınızı yapıyor sonra dersinizi veriyor ve hata yapanları asla ama asla affetmiyor.
Hele geç kalanları hiç affetmiyor.


Bugün günlerden Salı, tarih ise Yirmiiki Şubat İkibinyirmiiki, yine dört adet İki iki adet Sıfır yan yana gelerek bir sayı zinciri oluşturmuşlar, rakamla 22.02.2022 olarak yazılmakta.
Bu sayıların gizemi çözülmedi belki ama hani derler ya "Kısmetinde varsa gelir Yemen'den ama kısmetinde yoksa ne gelir elden" misâli olursa olur ama olmazsa alıştık zaten.


Ancak yine de her yeni günün yeni bir umut olduğunu ve umutsuz asla yaşanmayacağını sakın ola ki unutmayın.
Allah bir kapıyı kapatırsa mutlaka başka bir kapıyı açar.
Dilerim kapı açan Allah-u Te'âlâ bizlere hayırlı kapılar açsın.