Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Nisan 2021

Dünya Pilotlar Günü

 Hayat boyunca yaşayan herkes özellikle de Sosyâl Media sayesinde birçok bilmediği çeşitli kutlu günleri öğreniyor Cnmcm.
Mâlum-u âliniz uçaklar eğer pilotlar olmazlarsa uçamazlar, uçamadıkları zaman da bir memleketten diğer bir memlekete yolcularını ve yüklerini taşıyamazlar, taşıyamadıkları zaman da ticaret durur, durduğu zaman da tüccarlar zarar ederler, zarar ettikleri zaman da işyerleri batar, battığı zaman da işyeri sahibi ve çalışanları evlerine ekmek götüremezler, götüremedikleri zaman da çocuklarını belki avutabilirler ama karılarını en fazla üç gün aldatabilirler, üçüncü günün sonunda karılar eve ekmek getiremeyen kocalarını dış kapularının dış mandalları yapmaktan bir saniye bile imtina etmezler.


Aslında ben de bu günü kutlarken Kırmız Kuyruk isterdim ama Kırmızı Kuyruk'tan şimdiye dek Uçak Avı Yummilik güzel bir resm-i şerif henüz tarafıma ulaşabilmiş değil.
Hem bırakakalım bu yıl İspanyol Hava Yolu öncülüğünde kutlansın, sonuçta İspanya'nın uçağı da bizim gibi uçak olmakta.
Dünya üzerinde uçan veya emekli olan tüm pilotlarımızın günü kutlu mutlu olsun, Allah-u Te'âlâ başlarımızdan eksik etmesin.

25 Nisan 2021

Ergûvanlar - İkinci Parça

İstanbul'un en bilinen rengi Ergûvandır.
Her bahar binbir nazla gelir ve onbeş gün için gönülleri gözleri şenlendirip hiç beklemediğiniz bir anda seyrine doyamadan göz açıp kapayıncaya kadar yok olur biter. Yani bir sabah uyanırsınız ki artık yokturlar.
Ya da gözünüzün önünde aniden bir deli rüzgarla başlayan bir deli yağmur yağar ve dökülüverirler.
O telâşla belki de üzerlerine basar geçersiniz.
 

Görseldeki gördüğünüz Ergûvanlar Rumeli Hisar'ı güzelcenem bir çevrelemiş.


Vaniköy semtimizde evlerin arasında hoş ve güzel bir görünüm arz-ı endam etmişler.


Anadolu Hisar'dan çekilen görselimizde karşı kıyıda Rumeli Hisar belirgin olarak görülebilmekte.


Burası da Aşiyân tarafı, karşıda Küçüksu Kasrı görülmekte.