Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Aralık 2022

Dünya Türk Kahvemsi Günü

 Bir fincan Türk Kahvemsinin tam kırk yıl hatrı olduğunu söylerler.
Günümüz gençliği için pek fazlama geçerli olmasa dâhi Dünya üzerinde en güzel kahve Türk Kahvesi olmaktadır, üstelik bu tezimi çok çalışkan İsviçreli bilim adamları bile doğrulamaktadırlar.
Ancak pişirimi kahve makinesinde değil bildiğimiz kısık ateşte yavaş yavaş soğuk suyla pişirilirse çok daha tatlı olur. Dahası eğer Türk Kahvemsiyi en sevdiğiniz arkadaşınızla gummilenirseniz daha daha çok lezzetli gelir size.


Bugün her zaman gittiğim ve sayısız kez sizlere bahsettiğim Kahve Dünyası'nda Türk Kahvesi beleş yani isteyen herkese ikram ediyor, ama bu güzel ikram karton bardakla olduğundan bildiğimiz porselen fincandaki tadını alamayacağınızı söylemek zorunda hissediyor ben.
Tabi dükkânlar dolu ve ilgi yoğun olduğundan Lâvi Çikolata biz gittiğimiz saatta kalmamıştı, mecbur birer adet Mavi olandan yani Bihter ile idare etmek zorunda kaldık.


Kısaca sevgili okuyucularım Dünya Türk Kahvemsi Günümüz hepimize kutlu ve mutlu olsun, bu güzel ve kutlu günü icat ettiği için Kahve Dünyası'na çok teşekkür ederiz.