Bu Blogda Ara

Sayfalar

19 Nisan 2019

Hacı'nın Bozan Dondurması

Bu sefer sizlere en yeni nesil çikolatayı tanıtacak ben.
Mâlum-u âliniz önce Bihter vardı, sonra Sütlü vardı, birkaç yıl önce Milka İneği Beyaz Çikolatayı armağan etti, en son Rubi Çikolata çıktı ki bu da bu yıl vukua avdet eyliyor.


Doğa Anne bu kez bize pembe renkli Rubi Kakao Çekirdeklerini armağan etti, reklâm olsun en azından diyerek Hacı Bozan da işbu eşi benzeri bulunmayan tada herhangi bir renklendirici ya da meyve aroması eklemediği çikolatadan hâlkımıza dondurma yapıyor.


Ahanda bu akşam işbu dondurmadan bendeniz de yummilendi.
Bir zamanlar Kınalıada'da bulunan Bahar Pastahanesi'nin tekelinde olan "En Güzel Dondurma" mükâfatı artıkım Hacı Bozan'a geçti.
Yanında kahvesiyle harika oldu diyor ben, bulandan yapandan ellerine kollarına sağlık.
Sizler de yolunuz Yeşilköy'e düşerse gelin yummilenin. Şimdiden afiyet olsun.

18 Nisan 2019

Nisan Karı

Çok tuhaf bir hadise vukua avdet eyledi bu akşam.
Tüm gün boyu şöyle ya da böyle şekilde devam eden güzel sayılabilecek hava akşam işbu yazımı yazmakta olduğum saatte bulutlandı, üstelik hafiften sulu kar yağmaya başladı İstanbul topraklarında.
Hadi bizler Mart Karına alışmıştık, hâttâ işbu mevzuat-ı meterolociye karşı tâlimliyizdir ama Nisan'ın ortalarını geçirdikten sonra sulu kar yağmasına alışkın olduğumuzu söyleyemez ben.
Hele ki bizim buralara artıkım öyle her yıl kar da yağmaz. Bir defa yağdıktan sonra bir daha yıllar sonra yağar, öyle nazlı bir memlekettir.
Ben hiç unutmuyorum hayatımda en güzel karı Bindokuzyüzseksenyedi yılında gördüm, ondan sonra ta İkibinüç yılında İstanbul'a bir daha kar yağdı. Aradaki koskoca onaltı yıl boyunca kara hasret kalmıştık.
Doğa Anne bize bu yıl büyük sürprüz yaptı, bakalım daha başımıza ne türlü taşlar yağdıracak?