Bu Blogda Ara

Sayfalar

01 Nisan 2023

Çöp

 Bugün günlerden Cumartesi ve tarihlerden Bir Nisan olması benim sizlere şaka yapacağım anlamına gelmiyor ki zaten işbu yazımın konusu şaka ile ilgili değil.
Bunca yıldan beridir kaldırım mühendisliği yaparım ama böylesini ne gördüm ne de duydum.


Yolda yürürken karşıma bir anda böyle bir çöp tenekesi çıkmış oldu, ama koskoca Şehr-İstanbul'da böylesi ne görüldü ne de duyuldu.
Resm-i şerifte de temaşa eylediğiniz üzere kaldırımda "ÇÖP" yazmakta, ancak çok merak ediyor ben ki yazı kaç zaman dayanabilecek veya silindiğinde yeniden yazılacak mı?
Burada gördüğünüz mıntıka Divan Yolu ki bir zamanlar Şehr-İstanbul'un ana caddesiydi, gerçi hâlâ da öyle ama resmi olarak motörlü taşıt seyr-ü seferine kapalı olsa dâhi işbu memnuiyet sadece kâğıt üzerinde geçerli olmakta.


Çünkü efendime söyleyeyim Divan Yolu ve Ordu Caddesindeki Çağdaş Tramvay yolunda kendini ayrıcalıklı sanan zevat otomobillerini hiç çekinmeden sürebilme taşşağına sahipler.
Bu konu esasında apayrı bi konu olduğundan şimdilik burada kesiyorum.
İnşallah yerdeki çöp tenekesi olduğunu belirtir yazı her yağmurda silindiğinde yeniden İstanbul Belediyesi tarafından yazılır.

28 Mart 2023

Kahve Dünyası Zamazan-ı Şerif Zammı

 Bizim memlekette yaşayan vatandaşlarımız iyi bilirler ama bilmek işlerine gelmez.
Her yıl Ramézân-ı Şerif Ayı geldiği zamanlar bütün ürünlere zam yapmak farzdır.
Ancak ne yazık ki bu yıl işbu modaya Kahve Dünyası da dâhil oldu, çünkü sadece üç gün önce gummilendiğim Türk Kahvemsiye bu sefer Üçmilyon ve yanına eklettiğim Dondurmaya da tamı tamına İkimilyonbeşyüzbin Türk Lirasıcık daha fazla ödemek zorunda kaldım.


Bundan çok çok uzun yıllar önce Şehr-İstanbul'a avdet eylediğinde herkesin şartsız şurtsuz bayram ettiği Ramézân-ı Şerif Ayı artıkım eski güzelliklerini içinde barındırmıyor.
Geçen yıl da demişti ben ki Ramézân-ı Şerif Ayı huzura avdet buyurduğu günlerde her satılan ürüne zam yapıp ücretini arttırmak farz-ı ayn olduğunu.


Neyse efenim ben sizlerle bu akşamki gummilendiğim Zamcıklı Türk Kahvemsi'yi paylaşayım ki zaten o kadar da ahım şahım bir hayat yaşamıyorum.
Ortalama bir vatandaş ne yapabiliyorsa benim de bütün yaptığımla hiçbir farkı bulunmuyor.

Yağmur Bardaktan Sonunda Boşandı

 Bekleye bekleye içimizin patladığı bir kocaman yağmur bugün itibâriyle Şehr-İstanbul'da bir zamanlar büyük bir sevdayla evli olduğu bardaktan boşanma davası görülerek tâlâk-ı selâseyle ayrılırcasına yağmağa başladı.
Öyle bir yağmur yağdı ki insanı ne kadar sıkı giyinirse giyinsin güzelcenem bir ıslatmaktan da geri durmadı.
Ayrıca dünkü havanın vaziyet-i sıcaklığı bir yana bugün gerçek anlamda soğudu sanki Cemre hiç düşmemiş gibi.
Yoldan bizim her sabah bindiğimiz Çağdaş Tramvayın geçtiği anda üzerime yerdeki suyu sıçrattığını söylesem şaşırmamalısınız, ama İstanbul böyle bir tuhaf yer ve raylı taşımada bile ıslanma şanssızlığınız mevcut.


Oggi fa freddo e le nuvole sono grigie. Quando smetterà di piovere?

27 Mart 2023

Penguen'in Kedisi

 Bazı zamanlarda kütüphânedeki kalın kalın kitapları okumak ve içlerinden yeni hayatları içlerimize sindirmemiz gerekmekte.
Nedendir bilinmez bazı kütüphânelerde muhakkak birer kedi bulunabilir.
Sakın sitem vey a şikâyet ettiğimi falan sanmayın çünkü bu sayfaların müdâvimleri benim tam bir kedi manyağı olduğumu bilirler.


Efenim bendeniz de bu kadar kalın kitabı sindire sindire okuyabilmeğe çalışırken bana gördüğünüz pozu hiçbir menfaat gütmeden veren sergenlerin üzerindeki miyavlamayan bu güzel kedi benim bu kasvetli ama güzel havalı Pazartesimi güzelleştirmeğe ziyadesiyle muvaffak oldu.


Tabi bu kadar kapkalın kitaplar üzerinde çalışabilmek için Otuzbeşmilyon Türk Lirasıcıklık yakın zamanda zamlanan Türk Kahvemsi gummilenmek de tamamen duygusal olan başka tadlar bırakıyor damaklarımda.
Bir de şu Penguen Kitapevi gummilendiğim Türk Kahvemsi'nin ücretini tahsil ederken satış fişini verse çok daha güzel olacak ya neyse, çünkü ödediğimiz her kuruş verginin bize yol su elektrik olarak geri dönmesine katkıda bulunabilmeği çok istiyor ben.