Bu Blogda Ara

20 Haziran 2023

Moda İskelesinde Deniz Taşıtı

Bu akşamleyin birkaç zaman öncesinde yenilenen Moda İskelesinde yıllar sonra ilk kez bir Deniz Taşıtı yanaşmış ve o Deniz Taşıtının resm-i şerifi çekilmiş olmak var.


Doğrusu bizler Üç Muz olarak Prinstaram'a koduğumuz işbu resm-i şerifin Hikâyelerde kaybolmasını hiç istemedik, Çünkü herlesçe mâlum olmak üzere Moda İskelesi tamir edildikten sonra Şehir Hatları vapor koymamasına rağmen Mavi Marmara'dan Mopur kiralayıp özel olarak hat açtı.
Daha önceleri sefer saatları paylaşılmıştı ama yine de şuraya eklemekten geri kalamam.


Moda'ya günde on adet Mopur yanaşır, bunlardan 7:30 - 11:05 - 14:05 - 16:55 - 19:40 saatlerindekiler Kadıköy ve Kabataş'a, 9:00 - 12:40 - 15:40 - 18:30 - 21:05 saatlerindekiler de Bostancı'ya giderler.
Belediye bu hattı Caddebostan'a da uğratacaktı ama sebebi bilinmeyen bir şekilde (!) Caddebostan'a iskele yapmaktan vaz geçti.
Yine de bu hattın Kadıköy'e de uğraması zaman kaybından başkaca bir şey değil, çünkü Kadıköy - Kabataş hattı oldukça sık işleyen bir hat ama Kadıköy'den Moda'ya onbeş dakikada yürüyerek, Bostancı'ya ise otuz dakikada İett otobüsleriyle çok rahatça gidilebilir, tabi yolda bir tıkanıklık veya çevirme olmazsa.