Bu Blogda Ara

06 Ağustos 2024

Toprak Konusu

 Dünya kurulduğu günden beri toprak toprağı gurbette çok daha güzel ve destansı bir şekillerde becerir.
Hani askeriyede "Toprak ayağı göt ayaktır" buyurulur, eğer gurbette bir toprağınıza rastlarsanız arkanızı kollayın, arkanızı arsla dönmeyin demektir bu buyruk.
İşbu mevzuat-ı umumiye sadece askeriyede değil sivil hayatta da geçerlidir, özellikle de Türkiye Cümhûriyeti hudutları haricinde ziyadesiyle iclerilerde hissedilir.
 
 
Hissiyatın derinlikleri bazen o kadar fazladır ki pasif olan tarafın canı çok daha fazla acıyabilir.
En kötüsü de yurdumuzun dışında kendi milliyetimizden olan biri tarafından düdüklenmektir, içeride hissedilen organ-ı şerifin somut boyutu küçücük dâhi olsa soyut boyutu en büyük boyutundan çok daha büyüktür.

Ekomoni Günlük Hâli

 Bir zamanlar dediğim şurada en fazla beş yıl öncesine kadar oldukça değerli olan bir Paramız vardı, bunun en büyüğüyle bir on yıl daha önce Amerika Birleşik Devletlerindeki tedâvülde olan paranın en üst değerdekini tek başına satın alabiliyorduk. Dahası üzerinde paramızın üstü bile artıyordu.
İşte o bahsettiğimiz zamanlarda evlerimize ET adı verilen bir gıda da rahatlıkla girebiliyordu.
O günler çok güzeldi, değerini bilemedik.


İmdı bir Kasap dükkânının vitrini önünde etin en ucuz olduğu sakatatların üstlerine ancak bakabiliyoruz.
İyi ki içeriden dükkânın sahibi çıkıp da lâf edebilmeğe cesareti yok, çünkü gerek Bindokuzyüzotuzbir yılında Şehir Işıkları gerekse Bindokuzyüzseksenüç yılında En Büyük Şaban filmlerinde neler olacağı gerçeğe döküldü ve sahneler çekildi.
Ama yine de hâlimize şükretmemiz gerektiğini söyleyen bir adet bakıcımız var çok şükür, bakıcımıza Desilyonlarca kere teşekkür ediyoruz ki bizlere bakmaktan bir gün bile imtina etmiyor, ya Haraptar Köyü gibi satsaydı bizleri ne olacaktı?