Bu Blogda Ara

Sayfalar

12 Ağustos 2023

Paşabahçe Yerine Sami Akbulut

Büyükada yolları küçük vaporlarla fazlama çekilemiyor, özellikle de mevsim Yaz ve aylardan Ağustos ise.
Kabataş'taki iskelede her zamanki gibi Paşabahçe Vaporumuzu beklerken birkaç yazı önce dediğim gibi Hâliç'te yüzdürülme idmanları yaptırılması işinin devam ettiğini öğrendi ben.
Sanırım bu sefer yeniden sıcaklardan sıkılacağız herhâlde galiba sanırsak.
Çünkü vekâleten sefere verilen Sami Akbulut vaporumuzun öyle açık yeriçok yok ki sizler de resm-i şerifte temaşa edebiliyorsunuz zaten.


Neyse ki bizler Üç Muz olarak binmekteyiz vaporumuza ama Eyyam-ı Bahur biraz sıkı bastırıyor.
Üç santimetrelik hızla bir Poyraz esebilmeğe çalışıyor ama o ese(meye)n Poyraz sanırım ancak kendisini serinletebilecek.
Ancak şunu da belirtebilirim ki resm-i şerifi çekebilmemi sağlayan makinemi de fena salladı.

10 Ağustos 2023

Paşabahçe Hâliç'te

Facebok olmasaydı acaba bu güzel resm-i şerifi nereden bulabilecekti acaba ben?
Hani geçen hafta Büyükada'ya azimet ederken Hâliç Tershânesi'nde bakımda tedavide falan olduğundan bahsetmişti ben.
İmdı işbu resm-i şerifte de temaşa ettiğimiz gibi zat-ı âlileri Altın Boynuz Hâlicinde yüzme idmanları yapmakta.


Esas olarak Biz Üç Muz sıfatlarımızla Paşabahçe Vaporumuzu Büyükada hattında yeniden binmeği çok özledik.
İmdı önümüzde tek bir engel kaldı, Galata Köprüsü'nün güçlendirilme tamiratı.
Bildiğim kadarıyla tamirat bitince köprünün kanatları açılacak ve Paşabahçe Vaporumuz birkaç haftadan beridir sıkıştığı Hâliç'ten çıkarak Beşiktaş-1 ve Sami Akbulut'a vekâleten devrettği sefer saatine geri dönecek.
Dahası yeniden Büyükada'da akşamları Vapur Cafe olarak vazifesine devam edecek.

09 Ağustos 2023

Penguen'deki Zamcıklı Kahve Gummi

 Hayatta yaşamanın her geçen gün daha da pahlılaşmakta olduğunu sizler sanırım gayet iyi biliyorsunuzdur ama yeniden Biz Üç Muz olarak hatırlatalım dedik.
Arslında daha önce yazmalıydı ben bunu ama Kadeve Fişini okunaklı olarak yeni elde edebildik.


Önceliikle zamımıza konulan ürünün tanıtımına başlayalım.
İşbu resm-i şerifte temaşa ettiğiniz nesnenin adı Türk Kahvemsi, hani bildiğiniz ve Biz Üç Muz'un çok sevdiği, esasında sadece İki Muz seviyor Üçüncü Muz pek sevmez ve gummilenmez çünkü Reflüsü var, eğer bir gün h^mile kalıp bir kız çocuğu doğurursa ism-i şerifini Midesu koyacak.


Ancak önce bir baba adayı bulması gerekiyor, bulması bir şey değil evlenmesi ve hâmile kalması da gerekiyor, nereden bakarsanız otuzaltı ay sürer bu vazife ama o konu ayrı olduğundan ben daha fazlasını yazıp da kafanızı gözlerinizi şişirmeyeyim.
Dahası yukarıdaki sahnenin yaşanabilmeei için üzerine bir de seksendört ay daha koymak gerekiyor çünkü çocuklar ancak beşaltı yaşlarında hayatı sorgulayabilmeğe başlarlar.


Mâlum-u âliniz Türk Kahvemsiyi kütüphânedeki kalın kalın kitaplar üzerinde çalışırken gummilenmek daha da makbuldür, ne de olsa zihni daha fazla açabilmeğe yardımcı olmak gibi bir özelliği ve güzelliği mevcuttur.
İmdı avdet eyleyelim fasulyenin faydaarına ki bunun da mâlumatfuruşu Kuru Fasulye ve Pilâv çifti dünyanın bir numaralı yummisi olmasının yanında sindirmei de kolaydır ve oldukça da gıdalıdır, ancak işbu mevzuat-ı umumiyenin işbu yazımızla alâkası bulunmamaktadır.
Aşağıdaki resm-i şerife bulunan Kadeve Fişine iyicenem bakmanızı ve ne gördüğünüze dikkât etmenizi rica edecek ben:


Evet yanlış görmediniz, Penguen Kitapevi'de bir fincan Türk Kahvemsi tamı tamına Elliyedimilyon Türk Lirasıcık olmuş birkaç gün önce.
E kolay değil tabi eğer bir fincan Türk Kahvemsi tam Elliyedimilyon Türk Lirasıcık olmasaydı Ataşehir semtinde içinde kalın kalın kitapların bulunduğu en büyük kütüphaneyi nasıl açabileceklerdi?