Bu Blogda Ara

Sayfalar

24 Nisan 2023

Çişle Telefon Şarzı

Bizler okuldayken işemenin sadece böbreklerde biriken yemek artıklarının atılmasını sağladığını öğrenmiştik, üstelik sadece ilkokul ortaokulda değil ta lisede bile biyoloji dersinin müfredatında böyle yazardı kitaplarda.
Ben ünüversüteye gitmedim ama Allah-u Te'âlâ bilir ünüversütedeki kaln kalın tıp kitaplarında da böyle yazdığına çok eminim.
Ancak geçtiğimiz hafta sonu tuhaf bir şekilde Çiş yapmanın Ayfon başta olmak üzere akıllı telefonları şarz ettiğine dair bir paylaşım buldum.


Nereli olduğu bilinmeyen ama çok çalışkan oldukları belli araştırmacılar ilk defa idrarın bir akıllı telefonu şarj etmek için kullanılabileceğini kanıtladılar ve deneme tahtası olarak kullanılan telefon bir duş alma süresinde yaklaşık üç saat telefon görüşmesi yapabilecek kadar şarj oldu.
Bakteriler idrar içindeki kimyasalları parçaladıktan sonra enerjiyi elektriğe dönüştürülebilen elektronlar hâline getiriyor.


Bu habere pek inanamadı ben ama eğer essahtan doğruysa telefonlara kuvvet vermenin tek kaynağının elektrik olmayacağı günler geliyor demektir.

23 Nisan 2023

Bayram Tantanası

 Bu seferki yazım dünden devam niteliğinde olmak var.
Esasında ulaşım beleş olunca olacağı buydu.


Burada görülen bütün sahil boyunca milletin kuyrukta beklediği.


Beklemek sorun değil onlar için.


Herkes dışarı çıkarsa olacağı buydu.


İskeledeki vaporlarımız bile yetersiz kaldılar.