Bu Blogda Ara

Sayfalar

21 Nisan 2018

Çiftleşemeyince Alkolik Oluyor

Doğrusu bu ya bütün canlılar karşı cinsiyle çiftleşmek ister, erkek ya da kadın olsun hiç fark etmez, doğa yasalarını daima işletir. Çünkü çiftleşmek neslin devamı için gerekli olan bir eylem-i şeriftir, çiftleşilmeden çoğalınmaz.
Ancak biz erkeklerin kadınlardan çektiğimizin gerçekten anlamının ne olduğunu bir türlü anlamaz ben. Çünkü meyve sineği de olsa kadın her zaman kadındır.


Efenim geçenlerde İsrailli bilim adamları kafalarına esmiş bir araştırma yaparken erkek meyve sineklerinin çiftleşemeyince meyvesi alkollü çiçeklere yöneldiklerini keşfetmişler.
İşbu çare-i şerif sayesinde kendilerini teselli ederek tatmin ihtiyaçlarını gideriyorlar.
Tıpkı insanlar gibi değil mi?

Kurbağa

Hayatın ne kadar tuhaf bir döngü olduğunu çözebilenler beri gelsinler. Çünkü tabiat bazılarını örtünmeye zorluyor bazılarının da içlerini bile şeffaf olarak ayan beyan gösteriveriyor.
İmdı haber-i şerifimzde keşfedildiği söylenen kurbağamız bizim Kurbağalıdere'de yaşamıyor Gök Tanrı Tengri'ye çok şükür. Eğer burada yaşasaydı şimdiye dek çeşitli seferler tecâvüz edilirdi.


Efenim işbu kurbağa-i şerifimiz taa Güney Amerika'nın Ekvador devletinin yağmurlu ormanlarında yaşıyor ve geçenlerde doğal ortamında yani yaşadığı yerde görüntülendi.
Derisi tamamen şeffaf olan kurbağamızın kadın olduğu karın bölgesindeki yeşil renkteki yumurtalıklarından anlaşıldı.

Yirmi Yıl Uyuyor

Türkiye Cümhûriyetinde gelin olan çoğu kadınların çiçek olarak Orkide istedikleri mâlum-u alinizdir.
İşbu istek-i şeriflerinin nedenlerini merak ederdi ben de uzun zamandır.
Bendeniz gibi meraklı olan başka vatandaşlar da olmalıymış ki miliyet-i şerifleri bilinmeyen bazı bilim adamları başlamışlar araştırmaya.
Adamların yaptıkları araştırmalar geçen günlerde sonuçlanmış ve keşfettikleri büyük sırrı inokta olmayan basınla paylaşmışlar.


Bizlerin kısaca Orkide dedikleri ama gerçek adının Epipaktis Helleborine olduğu işbu çiçek-i nefise hayatının yirmi yılını torpağın altında uyuyarak geçirmesinin sayesinde zorlu mevsim koşullarına fazlama mâruz kalmayıp direnebildiği için nesillerini tükenmekten kendisini koruyor.
İşte boşuna kadınlar Orkide istemiyorlarmış, demek ki bir bildikleri varmış.

Holiwut'un Tek Çocuğu

Hayat ne yazık ki tüm çocuklara eşit olarak davranmıyor.
Bazıları hayata ezik olarak başlıyor bazısı da doğuştan şanslı ama ne kadar şansı olduğu biraz su götürür bir tartışma-i şerif.
Çocuk dediğiniz adı üstünde çocuk olduğu için yaramazlığını yapacak.
İşbu haber-i şerifimizde ilk bahsettiğimden değil de şansı konusunda su götüren tartışmanın tarafındakilerden bahsedecek sizlere ben.
Çünkü bu çocukların çok büyük bir çoğunluğu anne babaları meşhûr takımından oldukları cihetle resmen gerçek anlamda çocukluklarını yaşayabilmekten uzak kalmaktalar.
Örneğin herkesin bir halt sandığı Kim Kardeşyan'ın sadece dört yaşındaki dünyalar tatlısı evlâdına sırf reklâm için saçma sapan kıyafetler giydirdiği için Emmarigan Basını verip veriştiriyor.
Ya da Beyonce'nin yine dünya tatlısı evlâdına resmen assolist kıyafetleriyle davetlere götürmesi hakkında basın pek de saygılı değil.
Bizler basın için inokta diyoruz ama aynı basının inoktalık yapmadığı zamanlar da bulunur.
İmdı haber-i şerifimizi kıraat eyleyelim:


Şimdi konuyu nerelere bağlayacak ben bir kıraat eyleyin de temaşa edin.
Gençliği zamanında az zıpırlık yapmamış olan ve fotbol oynamaktan başkaca işi gücü yokmuş gibi gösterilen Mançester United'in ve İngiliz Ulusal Takımının kaptanı David Beckham ve bekârlık zamanında tavlayabilmek için çeşitli diller döktüğü zamanın ünlü kadın müzük grubu olan Spice Girls'in üyelerinden olan eşi Victoria Adams Beckham çifti çocuklarını bu kadar meşhurluklarına rağmen sıradan normâl bir aile gibi yetiştirmekteler.
Öyle ki en küçük kızları olan Harper her ne kadar dünya basınının gözünün önünde büyümesine rağmen reklâm panosu olmak yerine çocukluğunu doğal olarak yaşıtlarıyla beraber yaşıyor.
Örneğin Holivut sokaklarında hiç kimseyi takmadan yaramazlığını da yapıyor, diğer çocuklarla oyun da oynuyor.
İmdı da avdet eyleyelim zurnanın zırtladığı mıntıka-i şerife.
Diğer ünlü çocuklarının anne babaları tarafından dayatılan yaşantılarını eleştirenler Harper'i örnek göstermekteler.
Ben de ahanda işbu nokta-i şeriften Maşallah diyorum.

Güneşi Gördüm

Hepimizce mâlum-u aliniz üzerinde Güneş batmayacağı iddia edilen İngiltere torpaklarında doğru düzgün Güneş doğmaz çünkü genellikle hava yağmurlu ve sislidir. Kısacası her ne kadar zaman zaman Güneşli de olsa oradaki Güneş bizim bildiğimiz Güneş kadar keskin değildir. Eğer sis dağılır da güllük güneşlik gülistanlık hava geldi miydi İngiltere'de bir hadise-i mühimiye vukua avdet eyleyecek demektir.
Norminâl şeraitte Yaz mevsiminde bile kolay kolay ısınmaz bir havası vardır.
Ancak küresel ısınma yavaş yavaş İngiltere'ye de sıçramaya başladı, üstelik daha adam gibi Yaz mevsimi Kuzey Yarımküre'ye avdet eylemeden.


İşbu temaşa eylediğimiz manzara-i hususiye belki Türkiye'de umumiyedir ama İngiltere'de essahtan hususiye ve müstesnâdır.
Çünkü efenim İngiliz Meteorolojisi dünkü olağan ölçümleri sırasında Londra'da hava sıcaklığının yirmisekiz derece olarak ölçüldüğünü belirtti.
İşbu buz gibi soğuk memlekete de biraz Güneş lâzım, biraz o kabuklarından sıyrılarak kendilerine gelsinler.

20 Nisan 2018

Bir Sepet Dostluk

Şu yaşamakta olduğumuz nefretten kokuşmuş ve çivisi yerinden artık çıkmış olan dünyada güzel dostluklar ve arkadaşlıklar da olmuyor değil.
Yeri geliyor ezeli düşman olarak bildiğimiz kediler ve köpekler bile dostluklarını göstermekten çekinmiyorlar.
Ancak işbu haber-i şerifimizde kediler ve köpekler değil, henüz yavru olan tilki ve porsukların çocukluk arkadaşlıkları var.


İngiltere'nin Leeds vilâyetinde yaşayan bir vatandaş bir gün bir kutunun içinde bir tilki yavrusu bulmuş ve kendisi bakamayacağı cihetle bir barınağa götürmüş.
Barınaktaki bakıcılar tilkiyi Phoebe adını verip vaftiz etmişler ve anneleri Hakk'ın rahmetine kavuşmuş olan iki porsuk yavrusuyla birlikte aynı sepetin içinde beslemeye başlamışlar.
Kısa zaman zarfında bizim üç kafadar birbirlerinin en iyi arkadaşı oluvermişler.
Darısı insanoğlunun başına. Her ne kadar Kur'an-ı Kerimde üstün olarak yaratıldığımız söylenmekteyse dâhi aslında bizim hayvanlardan öğrenecek çok şeyimiz var.

Mezar Taşında İndirim

Hakk'ın rahmetine kavuşurken de dünyada kalanlara para kazandırılıyor.
Dünyada yaşamaya devam edenler taş mı yiyecek?
Adamın işi bu, mesleği bu, elbette işçiliği sayesinde geçimini sağlayacak.
Yine de her şeyi duydum ama bunu ilk defa görüyorum.


Muş'ta mezarlara mermer yaparak geçimini sağlayan Bayram Çetinkaya adlı vatandaşımız mezarlarını henüz sağken yaptırmak isteyenler için ücretlerinde yarı yarıya indirim kampanyası başlatmış.
Norminâl şeraitte mezar ücretleri sekizyüz liradan başlayıp onsekizbin liraya kadar çıktığı günümüzün tıkırında olan ekomonik vaziyette işbu indirimi çok cazip bulanlar var.

Kart Kullanırken Dikkât

Kredi kartları artıkım hayatlarımızda çok ama çok önemli bir yere geldiler. Bazı risklerine rağmen zaman içerisinde getirilen şifreli ödeme araçları sayesinde oldukça da güvenli bir yöntem.
Ama bütün bunlara rağmen dolandırıcı tayfası kredi kartlarından da dolandırıcılık ve hırsızlık yapmaya uzun zaman önce başladı. Özellikle bazı denetim zaafları sayesinde temassız özellikli kredi kartlarının tehlikelerinden işbu yazımda bahsetmişti ben.
Yine de kredi kartları merkezinin müdürü olan Soner Canko işbu teknolojilerin hiçbirinin kullanıcıların kart dolandırıcılarıyla kendi iradeleriyle paylaştığı bilgileri korumaya yetmeyeceğini de söylemekte. İşbu vaziyet-i umumiyede karşımızdakinin dolandırıcı olup olmadığını anlamak günümüzde çok zor.
İmdı resm-i şerifimizde de temaşa ve kıraat eylediğimiz önlemleri bir gözden geçirelim:


1. Gerek kredi kartlarıyla gerekse hesap kartlarımızla alışveriş yaparken yeni nesil yazar kasalardan sizlere hem eskiden  katma değer fişi yerine geçen hem de kartla ödendiğine dair birleşik bir fiş verilmekte. Bu sayede işletme vergisini düzgünce zamanı geldiğince devlete öder biz de işbu fiş-i şerifler sayesinde harcamalarımızı kaydederiz.
2. Yine alışveriş yaptığımız yerlerde kartlarımızın yazar kasa hâricinde bir yerden geçirilmediğine emin olmamız gerek. Son birkaç yıldır kartlarımıza tanımlanmış olan şifre sayesinde kolay kolay işbu mevzuat-ı umumiyede bizim kasanın yanında bulunmamız gerektiği cihetle dolandırılma şansımız çok ama çok az.
3. Kredi kartları günümüzde internetten alışveriş yapabilmemizi de sağlıyor. Bilgisayarımızdaki bağlantımızın adres çubuğunda "https://" ile başlıyorsa sorun yok demektir.
Ama işbu bağlantının başı "http://" ile başlıyorsa işleme son vermek daha akıllıca olacaktır.
Yeni nesil internet tarayıcıları olan Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera işbu mevzuat-ı umumiyede müspet bağlantıyı yeşil renkte menfi bağlantıyı kırmızı renkte yazarak bizleri ikâz ediyor.
Ayrıca alışveriş yaptığımız Web-Site'den işlemi yaparken bildirdiğimiz E-Mail adresimize işlemin faturasını göndermesi gerekir.
4. Bankamatiklerde herhangi bir sıkıntı anında yardım alacağımız yegâne kişiler bankada çalışanlar olmalı, işbu itibar-ı şerifte mesai günleri banka şubelerinde bulunan bankamatikleri kullanmamız dolandırıcılara büyük darbe olur.
5. Yine bankamatiklerde yaşayabileceğimiz sıkıntı hakkında bankamıza telefon ederken son zamanlarda telefonlarımızın banka tarafından tanındığı ve tanımlandığı cihetle kendi telefonumuzdan aramamız sıkıntının çözülmesine daha çabuk yardımcı olacaktır.
6. Tüm bunlara rağmen şifresiz işlem yaptığımız zaman bankamız bize telefonumuzdan bir mesaj çekiyor ve işbu mesaj-ı şerifte eğer yaptığımız işlem bilgimiz hâricindeyse bankamızı aramamızı istiyor.
Ancak işbu uygulamaya temassız işlemler şimdilik dâhil değil.

Yağmur Tayöm

Bu kadar zamandan beri havalar Güneşliydi ama Nisan Sağnakları yavaş yavaş başlaması gerekiyordu, çünkü eskilerde bir takvim var ve işbu takvim-i şerife göre Baharda yağmur yağmazsa Yaz biraz zor gelir, gelse bile hava yeteri kadar ısınmayabilir.


Bu sabah bir anda yağmur başladı ve kısa zaman zarfında aşırı derecede şiddetini arttırdı.
Bana da işbu yağmur-u şerifi kaydedip sizlerle de paylaşmak düştü.

Kırık Kâlbe Çare Aspirin

Kâlplerimiz aslında öyle bir organ-ı şeriflerdir ki vücûtlarımıza kan pompalamanın yanı sıra bizim duygularımıza hükmederler aslında.
Hayatın ve varlığımızın sadece maddeden yani fizikten ibâret olmadığını duygularımızın ve anılarımızın yani kimyamızın da bulunduğunu ben kaç yıldır yazar dururum.
Özellikle hayatımız boyunca karşımıza çıkan kötü anılarımızın kâlplerimizin çalışma temposunu bozduğunu araştırmalara dayandırıp kaynaklandırmaya gerek bile olmadığını doktor olmadığım hâlde biliyor ben.
Ancak kâlp kırıklıklarına karşı çareyi çikolatayla aradım durdum, faydasını da görmedim değil ama bu seferki araştırmaya göre bildiğimiz Aspirin adlı ilâç da yararlı olduğunu çalışkan Amerikalı bilim adamları keşfetmişler mi desem yoksa bilinen bir hakikât-i şerifi yeniden ısıtıp önümüze yummi olarak mı koymuşlar desem bilemedi ben.


İşbu haber-i şerifimizde de açık olarak kıraat eyleyebileceğimiz cihetle bir yakınımızı kaybetmemizin veya biten bir ilişkimizin kâlp krizine yol açabileceğini bugüne dek çeşitli memleketlerin çeşitli bilim adamlarının çeşitli araştırmalarla ortaya çıkarttığı hepimizin mâlumu.
Ancak eczahanelerde pıtrak gibi sunulan bizim bildiğimiz Aspirin'in kırık kâlp sendromuna tansiyonu düşürüp stresi de azaltarak engel olduğunu araştırma söylüyor.


Aslına bakarsanız bendeniz moderin tıbba pek güvenemiyorum son zamanlarda ama haber-i şerifte bahsedilen Aspirin işte bu.
Tüm okuyucularıma sağlıklı mutlu sevdiğiniz ve sevildiğiniz günler diler ben.

19 Nisan 2018

Atatürk Havalimanı Uçak Günlüğü - 19 Nisan 2018

Yeni bir tayyare-i şeriflerin günlüğü ile güzel bir mekândan karşınızda ben bugün.
Önce Swarm'da kalan uçakların resmiyle başlayalım, biraz değişiklik olsun.


Bazen telefonla çekmek zorunda kalabilirsiniz.


Merak etmeyiniz, bugünküler tescilli plâkalı olacaklar.


İşte bu da Atatürk Havalimanının genel bir görüntüsü.


Bu da günün bonusu olarak daha resim çekmeye başlamamışken yani daha doğrusu mekâna gelirken tel örgülerin ardından.
Hemen söyleyeyim inerken çok zorlandı.


İnmek demişken işbu tayyare-i şerif Atlas Jet'inkiydi.
Buradan sonra tescilini okuduklarımla devam ediyoruz.

TC-JYN
Kanlıca


İşbu gördüğünüz tayyare-i şerifimiz TK-774 seferiyle gideceği Muskat'ta bizim asırlık Meşhur Kanlıca Yoğurdu'nun tanıtımını yapacak.


Bu üst kurulumuz olan Wow Turkey'de de yayınladığım resm-i şerifinde pist başında beklerken.


Ve havalanmak üzere gidiyor.

TC-JNA
Gaziantep


Memleketimizin meşhurlarından biri de Gaziantep Fıstığı'dır.


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Gaziantep Mustafa Kemâl Atatürk'ün nüfûsa kayıtlı olduğu ve milletvekili seçildiği vilâyetimizdir.


Bu seferinde TK-1045 ile Bükreş'e gidiyor.


İşte benim Kırmızı Kuyruklum kartal gibi kanatlarını açmış da uçuveriyor. Maşallah.

YR-ASB
Traian Vuia


Romanya Havayolları genelde Romanya için önemli kişilerin adlarını tayyare-i şeriflerine koyar.


Neredeyse aynı saatlerde hareket eden iki farklı uçak, bu da RO-264 seferiyle Bükreş'e gidiyor.

TC-JRG
Finike


İşbu arka tarafı ve kuyruğu canlı renklerle bezeli olan tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Finike Antalya'nın portakallarıyla meşhûr bir ilçesidir.


İnişini yakalayamadı ben ama TK-1896 seferiyle Milan'dan geldi, şimdi de konacak bir kapı aramakla meşgûl.


Sıradaki seferi TK-2344 ile İzmir'e olacak.

TC-JOJ


İşbu adı konmamış tayyare-i şerifimiz TK-11 seferiyle Danıld Tıramp'ın müstemlekesinin bir vilâyeti olan New York'a doğru hareket etmek üzereyken.


Ve imdı kuleden komutu aldığı cihetle hareket ediyor.

TC-JNP
Gökçeada


İşbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Gökçeada Çanakkâle ilimize bağlı Ege Denizi'nde bulunan Türkiye'nin en geniş yüzölçümlü adasının bulunduğu bir ilçedir.


İşbu resm-i şerifte TK-1821 seferiyle Paris'e gitmek üzere yüklemelerini yapmakta, ama hareket etmesine henüz zaman vardı.

TC-JZE
Çaykara


İşbu Kırmızı Kuyruklumuzun adını taşıdığı Çaykara içinde Uzungöl ve Taşkıran gibi turistik yerleri barındırır ve Trabzon vilâyetimizin bir ilçesidir.
Yere inerken yakaladığım uçağımız TK-787 ile Tel Aviv'den geliyordu, sıradaki seferi TK-576 ile Asmara olacak.

TC-JNE
Kayseri


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Kayseri'nin Pastırması meşhûrdur.
Tıpkı biraz önceki Gökçeada gibi yüklemeleri hazırlanıyordu resm-i şerifini çekerken, gideceği yer ise TK-708 ile Karaçi olacak.

TC-JSD
Kızkulesi


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Kızkulesi hepimizin bildiği İstanbul vilâyetinin Üsküdar ilçesinde Boğaz ortasında bir ada üzerinde yapılmış olan ve adına çeşitli efsahaneler bulunan ünlü kulemizdir. Birkaç yıl önce yeniden elden geçirilip hâlka açıldı.


Yere tekerleklerini koyarken yakaladığım uçağımız TK-2255 seferiyle Hatay'dan geliyordu. Sıradaki seferi ise TK-376 ile Tiflis olacak.

TC-JSU
Kâlecik


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Kâlecik idari olarak Ankara'ya bağlı ama Ankara'dan ayrılıp vilâyet yapılan Kırıkkâle'ye Ankara'ya olduğundan daha yakın bir ilçemizdir.


İkinci resm-i şerifte plâkasını daha net olarak temaşa eylediğimiz tayyare-i şerifimiz TK-284 seferiyle Minsk'ten gelmekte, sıradaki seferi TK-888 ile Meşhed olacak.

HZ-AQ21


Doğrusu bu ya günümüze kadar Arap tayyare-i şeriflerinin kuyruk tescillerini çoğu zaman okuyamazdı ben.


Ancak bugün biraz yaklaştırınca görebildim.


En azından bu sefer nereye konacağını da haber vermekten onör işitir ben.


Efenim işte vize alması Şengen'den bile zor olan Suudi Arap tayyare-i şerif SV-9066 seferiyle Cidde'ye gitmek üzere havalanmak üzere.


Bazı kıt beyinli vatandaşlarımızı da işbu tayyare-i şerife bindirip "Yallah Arabistan'a!" demek geliyor açıkçası içimden.

TC-JRV
Ümraniye


İşte hareketlerini beklerken yere konan bir Kırmızı Kuyruklumuz daha, geçenlerde de açıkladığım gibi Ümraniye adlı tayyare-i şerifimiz İstanbul'a bağlı bir ilçemizin adını taşıyor.


Biraz önce yakaladığı Kayseri adındaki Kırmızı Kuyruklumuz yüklenirken Ümraniye de TK-1592 seferiyle Frankfurt'tan avdet eyliyordu, sıradaki seferi ise TK-680 ile Hartum'a azimet eyleyecek.

TC-JHV
Keban


İşbu arkadaki gemiciklerle birlikte temaşa eylediğimiz tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Keban Türkiye Cümhûriyeti'nin en önemli barajlarından birinin adı ve Elazığ'a bağlı bir ilçe-i şerifimizdir.


Hemen üzerinde kuyruk tescilini okuyamadığım için nerelerden avdet eylediği konusunda hiçbir malûmatfuruşa sahip olmadığım başka bir Kırmızı Kuyruklumuzun konmasını beklerken Keban Barajı'nın adını TK-676 seferiyle azimet eyleyeceği Adis Abeba'ya öğretmek üzere.


Ve işte iç pistteki de hareket edince Keban'a da hareket komutu geldi.

TC-JSN
Yüksekova


İşbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Yüksekova Hakkâri vilâyetimizde Selâhattin Eyyûbi adını taşıyan havalimanımızın bulunduğu ilçesidir.


İşbu seferinde TK-1727 ile Berlin'e doğru azimet eylemek üzere komut bekliyorken.


Şimdi sıra Berlin'e Yüksekova'nın bizim olduğunu haykırma ve ilân etme vakt-i şerifi.


Gönderirken arkasından bol bol el sallayın.

TC-JYC
Ereğli


İşte imdı avdet eyledik ve enseledik ki işbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı ilçeden Türkiye Cümhûriyeti'nde ayrı ayrı olmak üzere Konya Tekirdağ ve Zonguldak'a bağlı üç adet mevcut bulunduğu cihetle hangisini temsil ettiğini hususunda herhangi bir mâlumatfuruşum namevcut.


Ancak işbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimiz hakkında bildiğim bir bilgi ise TK-612 seferiyle Kigali - Entebbe ring hattıına gönderilmiş olduğu.


İşte bundan sonra Keban Barajımız Adis Abeba'ya doğru azimet eyleyecek.

TC-JMK
Üsküdar


İşbu kamyon-u şerifin arkasında minicik görülmekte olan Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Üsküdar İstanbul vilâyetimize bağlı Anadolu Yakası'nda oldukça hareketli ve bayağı da kalabalık bir ilçemizdir.


 Biraz önce Üsküdar'a bağlı Kızkulesi ve Üsküdar'dn ayrılıp başkaca bir kalabalık ilçe olan Ümraniye'yi paylaştım.


İmdı tayyare-i şerifimiz ünlü fizikçi Nikola Tesla'nın adını taşıyan havalimanı olan Belgrad'a TK-1083 seferiyle azimet eyleyecek.

TC-AGS


İşbu tayyare-i şerifimizin resm-i şerifi üst kurulumuz olan Wow Turkey'de de yayınlandı biraz önce.
Büyük hâli için lütfen Web-Site'ye üye olmanızı bir kez daha hatırlatır ben.
Bendeniz işbu resm-i şerifi çektiğimde KK-2248 seferiyle Amisterdam'dan avdet eylemekteydi, sıradaki seferi KK-60 ile Trabzon'a azimet eyleyecek.

TC-OBU



Bugünün ilk Onur'unu daha yeni yakaladı ben. Plâkasını okuyunca anlamsız bir sözcük olan tayyare-i şerifimiz pistin başında hareket etmek için izin beklerken.


 Komut gelince sefer görev emri gereğince 8Q-226 ile Antalya'ya azimet eylemek üzere kalkışa geçti.


İmdı da gözden kaybolmak üzereyken arkasından el sallamamazlık etmeyiniz.

TC-MCD


İmdı diğerlerinin resimlerini çekerken MB-1404 seferiyle Bahreyn'den havalimanımıza avdet eyleyen üzerinde minicik bayrağımız ve kuyruk tescili hâricinde hiçbir yazı resim renk veya logo bulunmayan işbu tayyare-i tuhafiyeyi sizlerle paylaşmasam olmazdı herhâlde galiba sanırsam.
İşbu bembeyaz tayyare-i şerifin bundan sonraki seferi MB-451 ile Paris'e olacak.

TC-JOP
Fırat


Bugün bir tane on paralık daha bir yük tayyaresi resmi ahanda huzurlarınızda.


İmdı temaşa eylediğimiz üzere TK-6335 seferiyle Tunus'a doğru azimet eylemekte.

TC-JJE
Dolmabahçe


İşbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Dolmabahçe İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde resm-i şerifin çekildiği havalimanının adını taşıyan başkomutanımız Atatürk'ün dünyadaki hayatının son zamanlarını geçirdiği sarayın adıdır.


Tayyare-i şerifimiz pist başında hareket komutunu beklerken.


İmdı hareket komutu avdet eylediği cihetle tayyare-i şerifimiz TK-760 seferiyle Dubai'ye doğru azimet eylemek üzere hareket etmekte.


Senin de diğer hepsi gibi yolun açık olsun.

TC-IZJ
Hayırlı


Şu bizim Fettan Sarışın Kuyruklum tayyare-i şeriflerine bazen öyle adlar koyar ki insan bazen hayırda hayır olduğunu hatırlamamak için aklının bulunmaması gerekir.
İşbu Sarı Kuyruklumuz PC-3306 seferiyle İzmir'den havalimanımıza avdet eylerken.
Bir mâlumatfuruş daha ekleyeyim, eğer Fettan Sarışınların resm-i şeriflerini çekmek istiyorsanız sizleri Türkiye'nin ve dünyanın ilk kadın pilotunun adını taşıyan Sabiha Gökçen Havalimanı'na bekleriz.

VP-BLN
A. Tarasov (А. Тарасов)


Oldum olası Rusların yazılarını çözmeyi becerememişimdir. Zaten dünyada çoğu kişi de Rus yazısını bilmez dersem yalan söylemiş olmaz ben.
Ancak buna karşılık Rus vatandaşlar Lâtin alfâbesini bilirler, çünkü dünyayla iletişimi Lâtin yazısı sağlıyor.


 İşbu Rus tayyare-i şerif SU-2133 seferiyle Москва istikâmetine doğru azimet eylemek üzere hareket ediyor.


Москва = Moskova

TC-JHC
İskenderun


İşbu Yıldız Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı İskenderun Hatay vilâyetimizin Akdeniz sâhilindeki demir mâdenlerinin gemiciklere yüklendiği limânı bulunan ilçesidir.


İmdı tayyare-işerifimiz TK-1019 seferiyle Priştine'ye doğru azimet eylemek üzere havalanmakta.

TC-LJC


Bizim şu Kırmızı Kuyruklularımızın bazılarında neden ad yok diye nedense merak eder ben.
Öyle ya birçoğunun adı var ama bazı birkaç adedinin yok.


İşbu kocaman tayyare-i şerifimiz imdı kuleden avdet eyleyen komut mûcibince hareketle TK-2174 ile Ankara'ya azimet eyleyecek.


İşte arkasından el sallayıp su dökmek gereken sahne-i şerifi temaşa eylettiriyor ben sizlere.

TC-ETV


Ahanda işbu tayyare-i şerifimiz KK-831 seferiyle Suudi'nin az önce azimet eylediği Cidde'den az önce avdet eyleyip havalimanımıza tekerleklerini yerleştirdi.


Sıradaki seferinin hangi istikâmete olacağını ben resimleri sizlerle paylaşırken henüz kayda geçirilmemişti.

TC-JSJ
Keçiören


İşbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Keçiören başkentimiz olan Ankara'nın belediye tarihinde en uzun süreli şehremini ve bir Twitter fenomeni olan Melih Gökçek'in büyükşehir belediyesinden önceki belediyeciliği ile ve de yine aynı Melih Gökçek'in büyükşehir belediye başkanlığı döneminde iki yılda bitireceğini söylemesine rağmen ondört yılda bile tam anlamıyla bitiremediği metrosuyla ünlü oldukça kalabalık bir şehiriçi ilçesidir.


Ancak biz işbu metro-u şerifi şimdilik br tarafa koyalım ve tayyare-i şerifimizin seyr-ü sefer listesine bir göz atalım:
İmdı yere konarken TK-1766 seferiyle Varşova'dan avdet eyleyen tayyare-i şerifimizin sıradaki seferi TK-826 ile Beyrut olacak.

TC-JRY
Beyoğlu


İşbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Beyoğlu ise demin Keçiören gibi İstanbul'un belediye tarihinde en uzun süreli şehremini olan Kadir Topbaş'ın büyükşehirden önce şehreminliği görevini yaptığı kimi yerleri virâne olan bir şehiriçi ilçesidir.
İmdı tayyare-i şerifimiz TK-1667 seferiyle Hamburg'a doğru azimet eylerken temaşa etmektesiniz.
İşin tuhafı bundan önceki seferi de TK-1666 ile Hamburg'dan gelmiş, sanki Alaman tayyaresi.

TC-JJH
Rumeli


İşbu tayyare-i şerifimiz ise taşıdığı Rumeli adında Balkan savaşında kaybettiğimiz torpakların acısını taşıyor.


Yani İstanbul vilâyetimizin Rumeli Yakası'nı değil.


İmdı TK-2336 seferiyle İzmir'e doğru azimet eylerken temaşa eylemektesiniz.


Dağlarında çiçekler açan güzel İzmir'imiz.

TC-JTF
Ataşehir


İşbu paylaştığım tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Ataşehir esasına bakarsak İstanbul'un hakikâten görgüsüzlerinin bol olduğu şımarık tayfasının yaşadığı bir ilçemiz.


Biraz sonra Mısır'ın uçağını paylaşacağm ya, işbu tayyare-i şerifimiz TK-694 seferiyle Kâhire'ye doğru azimet eylemekte.

TC-JSO
Gümüşhâne


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Gümüşhâne Orta Karadeniz Bölgesinin dağlık kesiminde bulunan vilâyet merkezimiz.
Yere tekerleklerini koyarken yakaladığım uçağımız TK-1944 ile Brüksel'den gelmekte, sıradaki seferi ise TK-322 ile Aşkabat.

TC-JSS
Düzce


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Düzce birkaç yıl önce bağlı olduğu Bolu'dan ayrılarak plâka listemizin şimdilik son sırasındaki vilâyetimiz oldu.


Bugün ben işbu resm-i şerifi çekerken TK-868 ile Abu Dabi'ye azimet eyliyordu.

TC-JHK
Ardahan


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Ardahan birkaç yıl önce Iğdır'la birlikte bağlı bulunduğu Kars'tan ayrılarak vilâyet oldu.


Ahanda işbu resm-i şerifim de Wow Turkey'de yayınlandı.


Uçağımız ise TK-1893 seferiyle şu kısacık yerde nasıl sığdıracağımı bilemediğim ebedi başkomutanımız Atatürk'ün doğum yeri olan Selânik'e doğru azimet eylemekte.

TC-JTH
Ayvacık


İşbu Kırmızı Kuyruklu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Ayvacık adıyla Samsun'da ve Çanakkâle'de iki ayrı ilçe mevcut.


Bu da biraz önceki Hamburg tayyaresi gibi sanki İncilaz uçağı mübârék.


Çünkü TK-1983 seferiyle Londra'ya doğru azimet eylemekte ama bundan önceki seferi TK-1982 ile yine Londra'dan avdet etmiş.

TC-JYB
Denizli


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Denizli aslında adıyla tamamen ters anlamda denizin kenarında bir yer değil ama torpakları dâhilinde bulunan Pamukkâle ve havluları ve de en önemlisi horozuyla meşhur bir vilâyetimiz.


Bugünkü sefer programına göre TK-603 ile Der Salam'dan bize salam getirmek üzere havalanmakta.

TC-OBS


İşbu Onur'a ait olan tayyare-i şerifimizin adı belki yok ama yanında bulunan Göztepe Spor Kulübü'nün arması sayesinde kolayca tanıyabiliriz.


Günlük seyr-ü sefer listesinde sırada 8Q-168 ile İzmir'e doğru azimet eylemek üzere.


Ahanda işbu resm-i şerifi Wow Turkey'de de yayınlanmıştır. Büyük hâlini göremezseniz siteye üye olunuz. Üyelik ücretli değildir ama üye olma şartlarını ve site kurallarını önce bir zahmet okuyun.

TC-OBG


Göztepe ile aynı anda pistin başına gelen ama ondan bir dakika önce 8Q-16 seferiyle Adana istikâmetine azimet eyleyen öteki Onur huzurlarınızda.


İmdı iç taraftaki pistten havalanmak üzere hızlanıveriyorken.

SU-GEB


Ahanda işbu tayyare-i şerifimiz ise Mısır'ın uçağı.


Plâkasındaki harflere bakarsak gebe gibi bir sözcük bile çıkartabiliriz.


İmdı MS-736 seferiyle Kâhire'ye doğru havalanmak üzere pist başında.

TC-JVB
Sultangazi


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Sultangazi İstanbul'a bağlı bir ilçemiz.


Bu akşamki seferinde TK-467 ile Odesa'ya doğru azimet eyliyor.


Biraz sonra gökyüzünde ufacık kalacak bizim yerden gördüğümüze göre.

TC-JSL
Kulu


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Kulu idari bakımdan Konya'ya bağlı olan ama Ankara'ya daha yakın olan bir ilçemiz.


Bir Alaman uçağı mübâréek diyeceğim şimdi çünkü TK-1552 seferiyle geldiği Hannover dönüşü TK-1597 seferiyle Frankfurt'a gitmek üzere havalanıyor.


Hani bizim Kırmızı Kuyruk bizim için mi çalışıyor yoksa Alamanya'ya yalamalık mı yapıyor çözemedi ben şimdi.


Her neyse, biz yine bunun da arkasından ellerimizi sallayalım.

TC-JDM
İzmir


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı İzmir'in hangi özelliğinden bahsedeyim bilmiyorum. Çünkü her ne kadar bizim Kurbağalıdere'den bile berbat kokan körfezi dışında o kadar çok güzelliği var ki burada anlatmaya kalksam en az altı bölümlük yazı dizisi olur.


Demin Suudi'nin azimet eylediği Cidde'den bahsetmiştim ya, bizimkisi de TK-5572 seferiyle bir başka Arap torpağı olan Medine'ye doğru azimet eyliyor.


Aslında hazır giderken birkaç adet kıt beyinli Arapsevici vatandaşlarımızı da "Yallah Arabistan'a" götürseydi ama Suudi Arabistan bu kıt beyinliler için memleketlerine giriş vizesi verir mi?

TC-JFV
Akşehir


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Akşehir Konya'ya bağlı bir ilçemiz ve fıkralarıyla günümüze kadar adı anılan Nasrettin Hoca'nın memleketi.


Bugün resm-i şerifi çekilrken TK-2583 seferiyle Ordu'dan avdet eyledi, sıradaki seferi ise TK-2018 ile Kayseri.

TC-JJT
Çukurova


İşbu tayyare-i şerifimiz Adana'nın ve Türkiye'nin pamuk ambarı olan ovanın adını taşımakta.


Bizim pamuğumuzun kâlitesini TK-1843 seferiyle Atina'da tanıtmak üzere hareket etmekte.


İmdı havalanmaya başladı işte.

TC-JTO
Silivri


İşbu tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı Silivri İstanbul'a bağlı güzel bir sayfiye yeri olan ilçemiz.


Bir başka gelen Kırmızı Kuyruklu'yla birlikte verdiği poz buydu.


Bu akşamki seferinde TK-1709 ile Stutgart'a azimet eyliyor.

ER-ECC


İşbu tayyare-i şerif ise Moldovya'dan memleketimize avdet eylemiş. İmdı da 9U-746 seferiyle Kişinev'e geri dönmek üzere gecikmeli dâhi olsa harekete hazırlanmakta.

TC-JVZ
Beştepe


Bugünkü paylaştığım son Kırmızı Kuyruklumuz malesef Aygır'ın yanında ufacık kalmış. Her ne kadar itibarın tasarrufu olmazsa dâhi tayyare-i şerifimizin adını taşıdığı semt-i şerifte işbu manzara hoş karşılanır mıydı bilemez ben.
İşbu resm-i şerifi de Wow Turkey'de görebilirsiniz.
İmdı tayyare-i şerifimiz TK-2610 seferiyle Diyarbakır'a azimet eylemek üzere.

A6-ENC


Bu akşam da hava karardı, artıkım işbu saat-i şeriften sonra adam gibi tayyare-i şeriflerin resm-i şerifleri benim kamera-i şerifimle çok zor çekilir.


Biz bu akşam-ı şerifte de nihai tayyare-i şerif olarak Aygır'ı temaşa eyleyelim iyisi mi.


İşbu adı bulunmayan tayyare-i şerif EK-122 seferiyle Dubai'ye dönmek üzere hareket etti.


Siz siz olun sevgili okuyucularım azimet eyleyen tayyare-i şeriflerin arkalarından bizim gibi ellerinizi sallayın.
Sallayın ki sâlimen gidecekleri yerlere erişsinler.