Bu Blogda Ara

Sayfalar

18 Nisan 2018

Geçmişi Özlüyoruz

Yaşadığımız günümüz şartları aslına bakarsanız o kadar da iyi değil.
Hadi bilgisayar neyse de akıllı telefonlar çıktı çıkalı insanlarla iki çene çalamaz oluverdik.
Çünkü üçbeş arkadaş bir mekâna gidiyoruz, ama ellerimizde telefon, hemen bir resim çekme ve çektiğimiz resmi sosyâl mediadan paylaşma furyası uzun zamandan beridir almış başını gidiyor.
İşbu yazımda konu olan araştırmayı ne çalışkan Amerikalılar ne de gecelerini gündüzlerine katan İngilizler veya bunların üst kurulu olan İsviçreli bilim adamları yaptı.
İşbu araştırma ve tahliller İsviçreliler kadar çok fazlama çalışkan olmasalar dâhi hâlis mûhlis Türk bilim adamlarının eseridir.
Resimden sonra verileri de paylaşayım tam olsun.


Türkiye Cümhûriyeti'nin araştırmaya konu edilen otuzdört vilâyetinde hâlkın dörtte üçlük gibi ezici bir orandaki vatandaşlarımız "Eskiden insanlar daha mutluydu" diyerek geçmişi özlediğini belirtmiştir. Nedenlerinden birini de yukarıda başlarken açıkladı zaten ben.
Bir o kadar orandaki hâlkımız da boş zamanlarını Akmerkez Zorlu İstinye Park Capitol Tepe Nautilus Akasya Özdilek Park İstanbul Park Forum Bornova Kızılay Zafer Plaza Korupark gibi son yirmibeş yılda mantarlar gibi çoğalan alışveriş merkezlerinde geçirmektelermiş.
Hâlkımızın yarısına yakın bir oran olan yüzde kırkdördü herhangi bir sinemaya gitmemiş, yani bir sinemamızın olduğundan bile haberleri yok.
Ve en acısı da ne biliyor musunuz?
Hâlkımızın üçte biri hiç kitap okumamış veya okumaya zaman bulamamış.


Yerin altı kat altında sefer yapan İstanbul Metrosunda bile görüyorum işbu son en acı olan kesimi, yerin bu kadar altında telefon çekmez ama milletin ellerinde telefon kulaklarında kulaklık ne anladıklarını bir türlü anlamıyor ben.