Bu Blogda Ara

Sayfalar

04 Ekim 2014

Kurban Bayramı

Yine geldik bayrama erişmeyi becerdik.
Ara sıra bazen düşünmüyor değilim ki ha bu bayramlar neden var?
En iyi arkadaşlarımızla birlikte olamayacaksak ve bayram kavuşmak demekse neden geliyor?


Bayramda televizyonde de hiç bir şey yok, varsa yoksa bayram geyikleri, düzeltiyor ben , çünkü koyunları demeliydim.


Bazen değişiklik iyidir, bakın İett bile bayramda tüm güzergâhlarında İstanbulkart ve Akbil'le 50% indirim yaptı, zaten ücretsiz modeldeki zarardan sonra yıllardır indirimle götürüyor, her şeker ve kurbanda. Bir sefer de resmi bayramlarda da yapsa ya?


Tabi konu kurban olunca çevirmeler de artar, zaten biriki güne kalmaz her taraf kan gölüne döner, aslında o kandan ben de içmek istiyorum ama sanırsam helâl değilmiş.


Bir de bayram alışverişi de var, ama herkes bugüne kadar her şeyi bitirdi, bizim gibi geç kalanlara da geriye kalan artıklara sadece göz atmak kalır.


Tabi bir de gece yatarken dilediğimiz dilekler de var, hepsinin gerçek olmasını Allah Baba'dan diler ben.


Dilerim ayrıca el öpenleriniz çok olsun, ama bir sakıncası var, bayram harçlıkları.


İnekler isyandalar, ama şöyle bir durum daha var, bu dünyada koyun olup sürü piskolojisine riayet edip başın belaya gireceğine inek gibi çalışıp adam olmak daha bir evladır.


Kurban Bayramına Gezi Ruhu karıştı, hani 31 Mayıs 2013 günü parkı nasıl savunduysak şimdi de koyunların haklarını öyle savunmak zorundayız.


Her şeye rağmen, sakin kalın, cinleriniz tepelerinize çıkmasın.
Dargınlarınızla barışın, akşamları fazlama geç kalmayın, erken yatın erken kalkın ve yatarken sütlerinizi içmeyi unutmayın.
Bayramınız Mübârek Olsun.