Bu Blogda Ara

Sayfalar

29 Eylül 2014

İspanyol Paça

Moda Dünyası yine "Ne varsa eskilerde var" mantığında bu aralar. Baksanıza giyenlerin kendilerinden yirmi dakika önce köşeyi döndüğünü söyledikleri İspanyol Paça Pantolon'ları kırk küsür yıl sonra yeniden hayatımıza soktu.


Yetmişli yıllardan kalan bu geniş paçalı pantolonları giymek biraz özen gerektiriyor. Öyle herhangi bir geniş paça pantolon alıp üzerine geçirmekle iş bitmiyor. Bunların boyları da çok önemli, zira sanki ayakkapları yokmuş görünümü vermesi gerekiyor.


Bu tarz pantolonların altlarına genelde yüksek topuklu ayakkapları giyilir ama bu resimdeki gibi olmaması gerekir. Çünkü bu şekildeki bir ayakkabı modeli yürürken zorluk çıkartır ve ileride ayak bozuklukları ve yürüyebilme güçlükleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


Tabi paçanın boyu derken yerleri süpürmemesi de gerekir, aksi takdirde Allah korusun ayaklarınız paçalara takılırsa yere düşüp kapaklanabilirsiniz.


Bu tarz paçalar tulum tarzı elbiselerde de kullanılmakta, özellikle basen kısmı çok dar olursa görünümde resmen iticilik söz konusu.


Aslına bakarsanız geniş basenleri saklayabilmek için geniş paça çok iyi bir çözüm. Ama bacakları sımsıkı saran bir model basenlerin daha da geniş görünmelerine yol açacaklardır. Tam tersi aşırı bol bir pantolon da aynı etkiyi yapabilir. Bu nedenle ne çok dar ne de çok bol, bacakları hafiften saran ama arada boşluk bırakan pantolon seçmekte fayda var.


Çok ince bacaklılar da bacakları saran modellerden kaçınmalılar, çünkü aşırı ince görünüm de tam tersine itici bir sonuç ortaya çıkartacaktır.