Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Mayıs 2018

Sekizbin Suriyeli İşletme

Ben korkuyorum bu Suriyeliler başımıza kalacaklar.
Hani kendi memleketimizde kendi vatandaşlarımızdan esirgenen haklarımız onlara sorgusuz suâlsiz verilmekte olması bir yana bizim kendi sıkıntılarımız bize zor yetiyor.
Adam gibi gelenek ve göreneklerimize uyanlara lâfım yok ama kabadayı gibi takılanlara kafam takılıyor. Araştırma bile bunun böyle olduğunu söylüyor.
Komşularımızdır, ortak bir tarihimiz var, yıllarca topraklarında hüküm sürdük gibi konuları bir tarafa bırakalım ve günümüze bakalım. Kıraat edelim ve bilgilenelim.


Ta İkibinonbirden beri onbirmilyon adet Suriye vatandaşı ne yazık ki savaş yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldıkları bilinen bir hakikât.
Hiçbir ülkenin ki buna müslüman geçinen Arap devletleri de dâhil bizim kadar onlara sâhip çıkmadığı da mâlum.
Raporda geçen yılın Aralık ayına kadar üçmilyondörtyüzbin Suriyeliye evsahipliği yapmaktayız.
Ancak bu yazımda işin güzel taraflarını ortaya çıkartacak ben, çünkü hepsi boşta takılmıyorlar.
Her ne kadar bunlardan üçte biri okuma yazma bilmese ve eğitim çağındaki birmilyon çocuk ve gencin üçyüzyetmişbini okula gitmese bile günümüzde Suriyelilere ait altıbin adet kayıtlı işletme mevcut. Henüz kaydedilmemişlerle birlikte bu sayı sekizbini aşmakta.
Bu işletmelerin toplam sermayesi yaklaşık Üçyüzotuzmilyon Dolar değerinde.


Keşke her şey işbu yazı kadar basit ve fasit olsa ama inşallah Suriye'de harp biter ve hepimiz barış içinde yaşamaya devam ederiz.