Bu Blogda Ara

Sayfalar

30 Nisan 2018

İnstegram Turizmi

Eski zamanlarda turizim genelde seyahâtnamelerde azimet edip temaşa eyleyenler tarafından anlatılan ve kâğıda basılan birkaç resm-i şerifle sadece güzelliğin konuşulduğu, üstelik de bazı mıntıka-i şeriflere ulaşımın oldukça meşakkâtli olduğu bir mevzuat-ı tâtiliyeydi.
Ancak zaman geçtikçe ve imkânlar çoğaldıkça sosyâl medianın da sayesinde turizim dünyası işbu hadise-i şerifte bir tarz-ı nevin yakaladı.
Artıkım seyahât yazıhâneleri tanıtımlarını "İnstegram'lık resim çekmeye uygun noktalar" vaad-i şerifiyle insanları müspet anlamda kandırıyorlar.


İşbu haber-i şerifte tarz-ı nevin tanıtımlardan sadece iki adedi gözlenmekte, sol resimde bulunan Rosario Adaları'ndaki mekânlar estetik arka plâna sahip olmasıyla, sağ resimde olan Matamba Adası tam bir beş yıldızlı tâtil resm-i şerifleri garantisi ile misafirlere arz edilmekte.
İşbu resm-i şerifler Kolombiya'da bulunmakta, ama bizim memleketimiz kadar güzel olup olmadığı konusunda herhangi bir mâlumatfuruşa sâhip değil ben, çünkü henüz gözlerimle temaşa etmek nâsip olmadı.