Bu Blogda Ara

Sayfalar

02 Mayıs 2018

Köpek Besle Aklını Koru

Bu dünyada bazı bakteriler vardır ve bunlar insanlara faydalı bakterilerdir. Bazılarının olmamaları insanın zekâsını da menfi yönde etkiler.
Bu sefer çalışkan Amerikalı ve disiplinli Alman bilim adamlarının ortaklaşa yaptıkları bir araştırmadan bahsedecek ben sizlere.
Efenim işbu ortak araştırmanın neticesinde her iki milletin de bilim adamları insanların akıl sağlıklarını bakterilerin koruduğunu ortaya çıkarmış.
İmdı mevzuat-ı umumiyenin iclerine duhul edersek mutluluk hormonu olan serotoninin yüzde sekseni bağırsak duvarından salgılanmakta ve işbu salgı-ı şerif hakkında bağırsaklarımızdaki bakteriler görevli.
Ola ki vazifelerini yapmazlarsa veya yerlerinde bulunmazlarsa mutsuzluk bunalım hâttâ akıl hastalıklarına bile yol açabilmekteymiş.


İmdı sizlere işbu mevzuat-ı umumiye hakkında ilgi çekici bir ayrıntıyı aktaracak ben.
Kırsal kesimlerde bilumum küçük ve büyükbaş hayvanlarla birlikte büyüyenler işbu bakterileri hava yoluyla farkında olarak veya olmayarak vücutlarına soktukları cihetle akıl sağlıkları daha güçlü oluyor ama şehirlerdekiler için kirli hava yüzünden pek de mümkün değil.
Aynı bilim adamları bunun da çaresini bulmuşlar ve büyükşehirlerde yaşayanlara evcil hayvanları beslemelerini tavsiye etmişler.
Çünkü kediler olsun köpekler olsun tüm evcil hayvan dostlarımızın bağırsaklarında bulunan bakteriler de tıpkı insanlardaki gibi akıl sağlığının korunması için gereken enzimlerin üretilmelerini sağlıyor.
Yani benim kedi ve köpek sevgim boşuna değilmiş.