Bu Blogda Ara

Sayfalar

04 Mayıs 2018

Allah Başka Dert Vermesin

Günümüzde malesef insanlar şımarmışlar.
Genellikle de zengin kesim arasında işbu tarz hadise-i şerifler vukua avdet eyliyor.
Bizim gibi tıkırında olan ekomoniye sâhip fâkir hâlk zaten bu kadar parayı bir arada görebilme şansına kavuşamayacağı cihetle daha da mutlu.
Yani kısacası bize fazla para kazandırmayan ekomonik düzen aslında bizim için biçilmiş kaftan.
Nice zenginler gördü ve okudu ben, istedikleri gibi değil de konulan bazı kuralların çerçevesinde kısıtlı bir hayat sürmekteler.
Hayat dışarıdan görüldüğü gibi değil, büyük başın derdi de büyük olur.
İmdı işbu mevzuat-ı umumiyeyi neden sebep ortaya çıkarttım?
Buyurun haber-i şerifimizi kıraat edelim.


Pek Amerikan Rüyası hayranı olmadığımı bilirsiniz, çünkü Amerika nerede çokluk orada bokluk sözündeki gibi aslında bizden daha beter bir vaziyette olduğunu gerek oraya gidip gelenler gerekse bir şekilde orada yaşayan arkadaşlarım söylemekte. Ama bunlara rağmen iyi yönleri de yok değil.
Bunlardan biri de Doktor Phil adlı çok izlenen bir televizyon programı. İşbu programda bir ruh doktoru bunalımlar yaşayan insanlara kameralar önünde terapi uyguluyor.
Programın geçenlerde yayınlanan bölümündeki konuğu henüz onbeş yaşında olan Nicolette idi.
Nicolette Hanım'ın sorunu aylık harçlığını yirmibirbin liradan dörtbinikiyüzelli liraya düşüren annesi hakkında kendisinden köylü gibi yaşamasını istediğini düşünerek zırıl zırıl ağladı.
Doktor da bunun üzerine kendisini kimsesizler yurduna yollayıp bir gün orada gönüllü kadrosunda çalıştırdı. Ancak Nicolette Hanım yine de ikna olmadı.

İmdı işbu hadise-i şerif hakkında ne dersiniz?