Bu Blogda Ara

Sayfalar

29 Nisan 2018

İran Emojisi

Geçenlerde çarşaftan bahsetmişti ya ben, imdı bizim Doğumuzda İran adında ta Perslerden kalma bir devlet-i şerif mevcut, üstelik aramızda vize serbestisi bile var, yani kısaca İran bizim vatandaşlardan biz de İran vatandaşlarından uzun yıllardan beridir vize istemiyoruz.
Ancak tarihleri boyunca birçok aydın insan yetiştiren ve önemli bir medeniyet olan İran'da kadınlar bir anda nasıl oldu da kara çarşafa mahkûm oluverdiler hâlâ aklım almıyor.
Şeriat onlara öyle bir işletilmiş ki İran'da internetin bile fazlama sağlıklı olmadığını söylersem şaşırır mısınız bilemem? O kadar ki Watesap bile yasak, onun yerine oranın devletinin kontrol ettiği Soruş Mesajer kullanılmakta, ama bildiğimiz Watesap'tan fazlama bir farkı yok.


Watesap'ta hepiniz emojileri bilirsiniz, gerçi ben işbu uygulamayı kullandığım dönemlerde emojisiz bir düzyazıyı seçmiştim ama Soruş'taki emojiler şeriata uygun olarak tasarlandı.
Haber-i şerifte işbu emoji-i şeriflerin altı adedini temaşa eylemekteyiz ki üst ortadaki kadınları çarşafa sokan Humeyni'nin resmini taşıyan kadın figürü tasvir edilmiş.