Bu Blogda Ara

Sayfalar

01 Mayıs 2018

Beğenmeme Butonu Geldi

Şu Facebok denilen nesne-i şerif çıktığı günden beri insanların hayatlarını iyiden iyiye boktan etti bıraktı.
Ben de kullanıyorum ama sizlere ve arşiv-i şerifime güzel birkaç resm-i şerif ekleyebilmek için.
Doğru kullanıldığında belki çok yararlı ama amacını aşmaya başladığında girdabın içine düşebilirsiniz, bir zamanlar olduğu gibi.
Bunca zamandan beri dikkât ederseniz adını anarken Facebook değil Facebok olarak yazmakta ben.
Gelgelelim kendilerine Gök Tanrı Tengri tarafından bahşedilmiş bütün hayat-ı şeriflerini Facebok'ta geçiren birtakım zat-ı şahane-i fettanlar türedi işbu zaman zarfında. Hem sadece Facebok olsa neyse, Facebok'tan çıkıyor İnstegram'a giriyor, İnstegram'dan sıkılıyor Swarm'a giriyor ve Swarm'da yazıştıkça yazışıyor, bu arada Whats Up'una da bir ileti geldiğinde ona da bir cevap-ı şerif yetiştirmenin derdine düşüyor ve bu da olmadı bu sefer de Tweet atmaya zaman kalmadığından neden tweet atmadığı konusunda açıklama yapmak zorunda hissediyor. Tüm bunlar yaşanırken hayatı kaçırıyor farkında değil.
Bizim sefkilı Mark Zukerberg de kendi özel hayatında yukarıda saydığım sosyâl mediaları kullanıyor mudur acaba diye merak ediyor ben ama sanmam bizim kadar kullansın.
Bu kadar sosyâl medianın tevbe haşâ yaratıcısı olduğu cihetle kendisi de biliyordur zararlarını.


Facebok kullananların mâlumudur ki paylaşılan gönderiler genellikle beğenilir ve yorum yapılır.
Geçtiğimiz yıllarda beğenme konusunda çeşitli değişiklikler çıkartıldı ortaya, örnek olarak Harika Muhteşem gibi bazı nesne-i şerifler.
İmdı ise sadece Avustralya'da deneme amaçlı olarak beğenmeme özelliği devreye girmiş.
Ancak işbu düğme-i şerif gönderilere değil sadece gönderiler hakkındaki yorumlara karşı kullanılabiliyor. Beğenilen yorumlar üst sıralara tırmanırken beğenilmeyenler alt sıralara düşüyor.
Bakalım işbu düğme-i şerif bizim memlekete ne zaman sirâyet edecek?