Bu Blogda Ara

Sayfalar

27 Eylül 2019

Uzay Uçağı İle Londra - Sidney Sadece Dört Saatçik

Dünya havayolu düşünceleri sürekli gelişiyor, sesten hızlı ikinci nesil uçaklar yeniden göklere kavuşmak için gün sayıyor.
Bunlardan bir tanesi İngiliz Uzay Ajansının bu aralar geliştirmeler üzerinde çalıştığı ve şimdilik adına "Uzay Uçağı" dediği yeni nesil sesten hızlı uçakla günümüzde hiçbir uçağın doğrudan uçmaya menzilinin yetmediği Londra'daki Heathrow Uluslararası Havalimanından ta Sidney'deki Uluslararası Havalimmanı'na kadar sadece dört saatçik bir sürede uçulabilme olanağı oluştu.


İngiliz Hükûmetinin şimdiye kadar Altmışmilyon İngiliz Sterlini yani Dörtyüzonsekizmilyonikiyüzbin Türk Lirasıcık yatırım yaptığı Sinerjetik Hava Soğutmalı Roket Motörünün kullanılması plânlanan uçak atmosferin dışından Beşbuçuk Mach sür'ate ulaşabilecek, yani sesten beşbuçuk kat daha hızlı, hadi anlayabileceğimiz ölçüden söyleyeyim saatte Altıbinyediyüzkırk kilometre hızla uçabiliyor.
Bu durumda Londra'dan Nev York'a gitmek sadece bir saatçik, bizim burada İstanbul'dan Antalya'ya gidiş süresi kadarcık.


Ancak bu uçağın adının gerçekte ne olacağını ve kaç yolcu taşıyacağını şimdilik hiç kimse bilmiyor, bilinen tek şey ticari uçuşlara İkibinotuz yılında başlayabileceği.
Ancak mâliyetinin Konkord'dan daha hızlı daha çevreci ve daha ucuz olacağı söylenmekte.


Bu arada, yukarıda bahsettiğim havalimanları arası Onaltıbindokuzyüzseksenüç Kilometre ve en uzun menzili olan uçakların menzilleri de bu mesafeyi uçmaya yetmiyor, en uzunun menzili Bin kilometre kadar eksik kalıyor.
İşbu mevzuda bir araştırmam olacak, beni izlemeye devam edin. Bitirince bağlantıyı birbirlerine vereceğim.