Bu Blogda Ara

Sayfalar

27 Eylül 2019

Dünya Turizim Günü

Bugün Yirmiyedi Eylül İkibinondokuz Cuma.
Swarm Genel Müdürlüğü'nden öğrendiğimize göre bugün Dünya Turizim Günü'ymüş.
Zaten hayat dediğiniz şey her gün yeni bir yolculuğa çıkartmıyor mu bizi? Sadece evde oturmakla olmaz, hayat aslında sokaklarda. Emin olun her gördüğünüz insan birer hikâyedir kendi içinde, ancak çokları yazmasını bilmedikleri için bizler okuyamıyoruz.


Hem madem bugün Turizim Günü, ben de sizi yeniden bir sanal yolculuğa çıkartayım.
Bu seferki resimler öyle ayrıntılar değil şöyle geneli birkaç resim olacak sayfada.


Aslında böyle birden çok ulaştırma aracını aynı resimde gördüğümüz resimleri daha çok seviyor ben. Ne de olsa her bir noktaya uçak gitmez, uçağın gittiği çok yere de otobüs yolculuğu çekilmez.


Bir gezginin en önemli belgesi gideceği yerin haritasıdır, çünkü harita olmazsa bilmediği bir yerde kaybolur ve dilini de bilmediği için kendisine yardım edecek hiç kimseyi kolay kolay bulamaz.
Demek ki neymiş? Haritamız her türlü olacakmış ama bunun üzerine gittiğimiz memleketin dilinden biraz öğrenmemiz lâzımmış.


Uçak korkusu bazı insanlara neler neler yaptırıyor? Baksanıza adam kalkmış uçağın tavanında gitmekten bir an bile imtina etmiyor.


Tabi kendi kendine uçan kazların kazanması gereken uçak milleri kartlarına ne yazık ki işlenemiyor. Çünkü Kırmızı Kuyruk'la değil, kendi imkânlarıyla uçtu.


Son zamanlarda Gezen Tavuk modası başladı, gerçi fabrikaya kapatılan tavukların verdiği yumurtalar ne kadar sağlıklı olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı?
Gezen Tavuk Yumurtası diğerlerine göre daha sağlıklı ve gıdalı beslenmemizi sağlamakta.


Ancak olay biraz büyüyerek Uçan Tavuk olunca işin boyutu biraz değişiyor.


Neyse biz daha fazla dallandırıp budaklamadan ve Gezen Tavuk'lar daha fazla Gıt Gıt Gıdak'lamadan ve de Karga'lar Gak'lamadan mevzuat-ı umumiyemizi toparlayarak Dünya Turizim Günümüzü kutlayalım.


Dünya yuvarlaktır, bizler ise sadece üzerinde günlük olarak yaşayan varlıklarız sadece.
Hayat gezince güzeldir.
Sadece evden işe işten eve evden okula okuldan eve gidip gelerek hayat olmaz, boş günlerde ara sıra yolu değiştirmek de şarttır.


Yazımı Swarm'daki işbu sözle tamamlamak istiyor ben:

Travel the world! Just leave your third suitcase home this time #WorldTourismDay

Dünya Turizim Günümüz Kutlu Olsun.