Bu Blogda Ara

Sayfalar

25 Eylül 2019

Başörtülü Düşes

Her ne olursa olsun bazı gelişen hadise-i şerifler bazı düşüncelerimi değiştiremez. İngiltere vatandaşı olmadığım için emirlerimi Kraliçe'den almıyorum, bu yüzden de Düşes Meghan'ın marsıklığını dilime dolayacak da değilim.
Ancak üyesi olduğu ailenin atalarının sömürdüğü ve günümüzde de sömürünün aleni olarak değilse bile dolaylı yollardan devam ettiği ve de ne zaman biteceği belli de olmasa günlük olarak sömürgesi Güney Afrika Cümhuriyeti ziyaretinde başkent Cape Town sınırları içinde ülkenin en eski camii olan Auwall Camii'nde eşi Prens Harry olduğu hâlde Allah-u Te'âlâ ile birkaç saatlik birliktelik esnasında başına sardığı başörtüsü dünyada haber olmuş:


Koskoca Düşeş kalkacak da kayın sömürgecilerinin yaptığı hatayı kendi de yapacak değil ya, üstelik kayınninesinin soyu da müslümanlığa dayanmışken.
Ne diyelim Allah-u Te'âlâ kabûl etsin, darısı bizim başörtülü bacılarımıza inşallah.
Çünkü kendisi bizim İstanbul'da veya Ankara'da belediyelere sayıyla verilen bankamatik memurlarından daha dürüst ve daha delikanlı, en azından bir amaç uğruna çabalıyor, bankamatik memuru ve bazı aklar gibi kendisine havadan bir şeyler gelmiyor.
Yazımın başında kendisine marsık demiştim ya, bütün gerçek marsıklar Düşes Meghan'dan biraz ilhâm alsınlar.