Bu Blogda Ara

Sayfalar

28 Nisan 2018

Uçan Yerli Baz İstasyonu

En sonunda bu da oldu. Artıkım bazı mıntıka-i şeriflerde akıllı veya aptal telefonlarımızın çekmemesi yüzünden birilerini arayamamamız veya birbirimizle iletişemememiz gibi bazı sıkıntılar belki de birkaç ay sonra tarihe karışacak.
Çünkü her ne kadar benim pek içime sinmeyen ama kullanmaktan da çekinmediğim sevgili Türksel havada uçan karada kaçan bir baz istasyonu yapmış ve adını da "Dronecell" koyup vaftiz etmiş.
Öyle bir aletmiş ki bu istenilen herhangi bir yerde yüzyirmi metreye kadar havalanabilip kara ile herhangi bir bağlantısı olmadan beş kilometrekarelik bir alanda "DörtbuçukGe" olarak ses ve yazı iletişimini sağlayabiliyormuş.


Üstelik otomatik pilot özelliğine de sahip olan işbu aygıt-ı şerif herhangi bir yere koordinatlarını girmek şartıyla rahatça gidebiliyormuş.
Türksel'in müdür yardımcısı olan Gediz Sezgin'in söylediğine göre ihtiyaç olan noktalarla çok daha hızlı iletişim sağlayabilmek için tamamen yerli teknolojiyle geliştirdiklerini ayrıca konser maç miting gibi insanların yoğun olarak toplandıkları alanlarda veya sel deprem gibi doğal afetlerde çok işe yarayacakmış.
Bize de hayırlı olsun demek düşer.