Bu Blogda Ara

Sayfalar

26 Nisan 2018

Kurdele Bölgesi

Bazılarımız nedense erken yaşlarda kırışıklıklarla tanışırlar, geri kalanlarımız ne kadar büyüseler dâhi gencecik gösterirler kendilerini. Bazılarının gamzeleri ilerlemiş yaşlarına rağmen hâlâ dipdiridir.
Hani tanımasanız yetmişlik tanıdıklarınızı otuzluk kırklık falan sanırsınız.
Bilim dünyasında pek sesleri solukları çıkmayan ve aynı bizimkiler gibi tembel olarak düşünebileceğimiz Güney Koreli bilim adamları geçenlerde gençliğin sırrını yaptıkları araştırmalarda buluvermişler. İmdı sizlere işbu sır-ı şerifi açıklıyor ben.


Efenim yüzlerimizde oluşan kırışıklıklar sayesinde yaşlılığımızı ele güne gösteren yüzlerimizdeki gamzeler ya da onların deyimleriyle kurdele adlı otuz yaşımızdan sonra elâstikiyetlerini yavaş yavaş kaybeden alanı korumanın gençlik sırrı olduğunu işbu bilim adamlarının basına yaptıkları bildiride açıklanmış.
İşbu gamze-i şerifler ne kadar pürüzsüz olurlarsa o kadar genç görünürmüşüz.
Ancak yine de Ajda Hanım'ın (Pekkan) bir şarkısında dediği gibi yüzümüzdeki çizgiler ve saçlarımızdaki beyazlarla yine de güzeliz. Çünkü yıllar ne kadar zalımca ve de ne kadar hızla geçerse geçsin her yaşın ayrı birer güzellikleri var.
Ya da Nilüfer Hanım'ın (Yumlu) başka bir şarkısında dediği gibi dünya siz ne derseniz deyin dönmeye devam ediyor ve biz fark etmesek bile yıllar geçiyor.
Her gelen Yaz mevsimi ya da Kış mevsimi bunlara birer örnek değil midir?