Bu Blogda Ara

Sayfalar

25 Nisan 2018

Çarşafla Yakalandı

Hayatta bakalım daha neler göreceğiz?
Şu adına "Çarşaf" denilen giysi-i şerif hayatlarımıza girdi gireli ve de serbest oldu olalı artıkım çarşafın içindekileri seçemez olduk. Kadın mı erkek mi belli olmuyor.
Üstelik çarşafın içindeki şahıs hırlı mıdır hırsız mıdır terörist midir o bile belli olmuyor.
Hâttâ aslında çarşaflar kadınlar için üretiliyorsa dâhi zaman zaman erkekler de giyebiliyor.
İşbu yazımda bahsettiğim ve Niğde'de geçen hadise-i tuhafiye essahtan aklımı durdurdu, siz ne tepki verirdiniz bilmiyor ben.


Niğde'de yaşayan ve adı Yahya olan bir vatandaşımız zamanında bir kadınla evlenmiş ancak evliliğini yürütememiş ve mâlum sonuç olarak boşanmışlar. Bunda ne var diyeceksiniz ama peşrevden sonra gelen zurnanın zartladığı nokta-i şerife gelelim.
Adam uzun zamandır boşandığı eşine nafakasını vermiyormuş.
Eski eşi de şikâyet etmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarttırmış.
Bizimki de çareyi çarşafa saklanmakta bulmuş.
Derken geçenlerde yolda yürürken emniyet görevlileri çarşaflı vatandaştan şüphelenmişler ve yakalamışlar. Üstelik çarşafı açınca içeriden bir de pompalı tüfek de çıkmış.
Tabi bu kadar ziyâdesiyle vukuatlı zat-ı muhteremi yakalayıp karakola götüren emniyet görevlileri bizimkini tutuklamış, sonrası bilinmiyor şimdilik.


Çünkü çarşafların bilmiyorsunuzdur müslüman geleneği falan olmadığı çıktı ortaya.
Aman sevgili okuyucularım siz siz olun çarşaf giymeyin, çarşaflı birini de görürseniz en yakın emniyet görevlilerine haber verin, çünkü çarşafın içinden ne çıkacağı haber-i şerifte bahsettiğim örneğimizdeki gibi belli olamayabiliyor.