Bu Blogda Ara

Sayfalar

22 Nisan 2018

Her İsteği Yerine Getirmeyin

Çocuklar elbette her gördüklerini ve her duyduklarını isterler. Çünkü istemek hakları.
Ancak bazen öyle nesne-i şerifler tâlep etmekteler ki anne babanın çocuğun tâlep ettiğini çocuğa arz edemeyecek vaziyet-i umumiyede bulunabilir.
Kaldı ki hiçbirimizin her tâlep ettiği nesne-i şerifi Gök Tanrı Tengri yerine getirmiyor ama yine de bir hikmet-i şerifi bulunabileceğine inanmak istiyor ben.


Üstelik şimdiye kadar gördüğüm veya okuduğum çeşitli uzmanların çeşitli inokta olmayan basında yer alan lâf-ı kelâmlarına göre çocuklarının her tâlep ettiği nesne-i şerifleri arz eden anne babaların ilerisi için çocuklarına işbu arz-ı şeriflerin yanı sıra zarar da verdiklerini söylemekteler.
İşbu vaziyet-i umumiye dâhilinde her tâlep ettikleri nesne-i şerifleri hemen bulan bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğu ve Gök Tanrı Tengri onların her tâlep ettiklerini arz etmediği zaman büyük sükût-u hayale uğradıklarını da söylemekteler.
Ancak işbu mevzuat-ı umumiyeye rağmen evlâtlarınızın tâleplerinin hiçbirini yerine getirmemek gibi bir lüks-ü şerifinizin de bulunduğunu hiç ama hiç sanmıyor ben.