Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2024

Marmaray Norminâl Zamcığı

 İmdı biraz önce siz sevgili okuyucularım için bir zamcık haberi vermiştim.
Belediye otobüslerine zam yapılır da Devletin Trenlerine zam yapılmadan durulur mu hiç?
Durmayacağı baştan beri belliydi, çünkü bugün sabahtan itibaren Marmaray'da ilk yedi istasyonluk mesafe ve İstanbul Havalimanı Metrosunda ise ilk üç istasyonluk mesafe Yirmimilyon Türk Lirasıcıklık ücrete erişti.
Günümüze kadar İstanbul Havalimanı Metrosunun hakkında hiçbir şey yazmadık çünkü oradaki trenin yolu henüz tam olarak bitmedi, her ne kadar İstanbul Havalimanı'na Metro gidiyor olsa bile Arnavutköy ile Halkalı arasındaki yolu bitmediği cihetle bahsetmeğe gerek görmedik.
İşbu hattın işlemesi gereken bütünü olan Halkalı - Gayrettepe tamamen hizmete girsin istasyonları tek tek incelenecek ve ayrıntılı olarak kaydedilecek. 


Bizler bu yazımızda uzun uzadıya ücretlerden bahsedemeyeceğiz, ayrıntıları görmek isteyenler resmi bilgisayarlarına kaydedebilirler ve istedikleri gibi büyütüp ayrıntılı olarak inceleyebilirler.
Ancak şu kadarını yazayım Gayrettepe'den binen İstanbul Havalimanı yolcusu yedinci istasyonda ineceği cihetle yolculuk ücreti Yirmibeşmilyonsekizyüzbin Türk Lirasıcık tutmaktadır, tabi çıkışta iade hakkını aldıktan sonra.