Bu Blogda Ara

Sayfalar

05 Nisan 2018

Türklerin Yüzde Doksanüçü İşlerini Sevmiyor

Ekonomimiz bu aralar fazlasıyla tıkırında seyretmeye devam ediyor.
Eskiden doların fiyatıyla bu konuyu her zaman gündeme getirdiğimi bu yazdıklarımı okuyanlar elbette hatırlayacaklardır. Ancak her ne kadar tıkırında olan ekonomimizi anlattığım dönemlerden bu yana en az beş kocaman yıl geçti.
Bu beş yılda değişen fazlama bir şey olmadığı konusu ise yüzümüze bir Osmanlı İmparatorluğu Tokadı gibi çarpmasıyla ortaya çıktı bugün.


 Bu yazıma konu olan haber seksen değişik ülkede çalışanların şirketlerine bağlılıklarını pekiştirmeye çalışan Engage & Grow adı verilen bir kuruluşun yaptığı araştırmaya göre Türkiye Cümhûriyetinde çalışanların sadece yüzde yedisinin işlerinden memnun olduğunu ortaya çıkardı.
Kalan oranın yüzde altmışüç gibi büyük bölümü işyerlerine sadakâti konusunda kendilerine güvenemediklerini ve aidiyet duygusunu pek taşımadığı için işine istemeyerek gittiklerini belirttiler.
Geriye kalan yüzde otuzunun ise başka iş aramakla meşgul olduğu için kendi mevcut işyerlerine ne kadar faydalı oldukları meçhûl.


Birkaç gün önceki bir döviz yazıhânesinden çektiğim resimdeki fiyatların yüksekliğine bakarsak bu tıkırında olan ekomoninin sağladığı ortamda resmen otur da iş bekle.
Üstelik has altın da üstün olup yüzyetmiş lirayı görünce şimdi sokaktaki adam altın almaya mı gelir, yoksa evine ekmek götürebilmeye mi bakar?