Bu Blogda Ara

Sayfalar

07 Nisan 2018

Patilere Banka

Dünya üzerinde zaman zaman güzel şeyler de olmuyor değil. Ancak bu seferki essahtan değişik ve sıradışı bir hadise-i şerif olarak kayıtlara geçti.
Hayat İtalyan köpeklerine çok güzel. Yanlış anlamayın İtalyan vatandaşlara veya İtalya'yı sevenlere hakaret etmiyorum, bir insana hakaret etmek için de bize her zaman sadık olan ve duygularımızı anlayan köpekleri kesinlikle kullanmam. Bu asıl köpeğe hakaret olur.
Efenim şimdi İtalya dedik, Piacenza'da bir bankanın şube müdürü kendi ailesinin gururlu bir üyesi olan köpeği için özel bir banka hesabı açarak tüm İtalya'da bir ilki başlattı.


Bu banka müdürünün sayesinde artık isteyen herkes hem kedileri hem de köpekleri için özel banka hesabı açabilmesi sağlanmış oldu.
Hesabı açmanın şartı ve mâliyeti ise ayda otuz lira tutan bir aidatın işbu hesap-ı şerife yatırılması, ya da hesaptan her ay mahsup edilmesi yani bizim burada olduğu gibi hesap işletim ücreti.
Şimdilik İtalya'da başlatılan işbu uygulama-i şerifin bütün dünyaya yayılması dilek ve temennisiyle hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diler ben. Ya siz?