Bu Blogda Ara

Sayfalar

07 Nisan 2018

İntikâmın Böylesi

İşbu yazıma mevzuat-ı tuhafiye olan haber-i şerifi kıraat eylediğimde nedense zihn-i şerifime Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun esas oğlan Ferit ve esas kız Zehra karakterlerine hayat verdiği 1975 yapımı Orhan Aksoy'un yönetmiş olduğu "Ah Nerede" filmi avdet eyledi.
İşbu film-i şerifi temaşa eylemek isteyenler lütfen yukarıdaki filmin adını tıklasınlar.
Filmde dört kadını aynı anda idare eden üstelik de nişanlı bir çapkının günün birinde bir kadına aşık olması ve başkaca bir kadınla zorla evlendirilmek istenirken son anda kurtulan ve sevdiği kadını sevdiğine hayatı pahasına iknâ ederek mutluluğu bulması anlatılır.
İşbu yıllar önce çevrilmiş olan Film-i Yeşilçam günümüzde Fransa'da hakikât oldu.


Lyon'da vukua avdet eyleyen hadise-i çapkıniye neticesinde dört farklı kadının aynı anda aynı erkekle sevgili olarak bulunduğunu öğreniveriyorlar.
Derken aralarında anlaşarak intikâm tahsil etmeye karar veriyorlar ve dördü birden kendilerini aldatan erkeğe okkalı birer Osmanlı İmparatorluğu Meydan Dayağı atıveriyorlar.
Ancak işbu nokta-i şerifte araya Fransız Polisi giriveriyor ve adamı bu azgın kadınların ellerinden zar zor kurtarabiliyorlar.
İşbu kadın-i azgıniye hakkında haber-i şerifimize göre dava açılıvermiş.
Bir zamanlar Erman Toroğlu'nun "Oynatalım görelim" dediği gibi bakalım işbu vaziyet-i rezilliye-i adliye hakkında nihâyete eriştiğinde nasıl bir netice-i şerif vukua avdet eyleyecek?