Bu Blogda Ara

Sayfalar

07 Nisan 2018

Temassız'a Alıştık

Ahir zamanda şifresiz kullanamızın bile sakıncalara sebep olabildiği kredi kartlarımızın bir kısmı günümüzde İstanbulkart gibi temas etmeden kullanılması daha da büyük sıkıntılara sebep olabilir.
Ancak bazı vatandaşlarımız işbu mevzuat-ı umumiye hakkında fazlama malûmatfuruşa sahip bulunmadığı cihetle temassız özellikli kredi kartı almaktan geri kalmıyorlar.
İşbu yazı-ı şerifte temassız kartların boyutunu anlatacak ben sizlere.


Haber-i şerifte bahsedildiğine göre İstanbulkart özellikli olan kartlarla ifa eylenen işlem sayısı İkibinonaltı yılında kırkbeşmilyon adet olarak kayda geçerken bu sayı İkibinonyedi yılında seksensekizmilyon adede erişmiş.
Bu yılın Mart ayında İstanbulkart özellikli olan kredi kartlarındaki şifresiz işlem sınırının Doksan Türk Lirası'na yükseltilmesi de bu tarz-ı nevin kredi kartlarına olan talep-i şerifi arttırmış.
Temassız olan kredi kartlarının kabûl edildiği işyeri sayısı da günümüzde sekizyüzyetmişdokuzbin adede kadar ulaşmış.

https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/temassiz-kredi-karti-olanlari-bekleyen-tehlike-2006175/

Şimdi işbu alışveriş-i hırsıziyenin tehlike-i şeriflerine avdet eyleyelim.
Son zamanlarda bankalar tarafından şahıs adına bile çıkartılabilen kredi kartı ödeme cihazlarında işbu vaziyet-i soyguniye şöyle gerçekleşebiliveriyor:
Hırsız önce ödeme cihazına küçük de olsa bir miktar yazıyor. Sonra kalabalık ortamlarda işbu aygıt-ı şerifi rast gele dolaştırıveriyor.
Eğer ceplerinizde veya cüzdanınızda tarz-ı nevin kredi kartlarından birine sahipseniz yandınız, geçmiş olsun. Aynı İstanbulkart gibi kredi kartınızdan yazdığı tutarı şifrenizi girmeye bile gerek kalmadan kendi hesabına aktarıveriyor. Hâttâ işbu işlem-i hırsıziyeyi vukua avdet eyletmek için tarz-ı nevin kartınızı fiziken görmesi bile şart değil.
İşbu hadise-i hırsıziye hakkındaki malûmatfuruşun tam yazısını kıraat eylemek için lütfen tarz-ı nevin kredi kartlarının resmine tıklayınız.