Bu Blogda Ara

Sayfalar

07 Nisan 2018

Milyoner Rekoru

Ekomoninin her zaman tıkırında olduğundan sürekli bahsederdi ben bir zamanlar. Özellikle de son zamanlar zarfında daha da bir tıkır tıkır işletilmeye devam etmekte bulunduğunu belirtmek ister ben.
Bu sefer ne çalışkan Amerikalılar ne de gecelerini gündüzlerine katmaya devam eden İngilizler değiller konumuz. Tamamen millî ve yerlî bir araştırmadan bahsediyorum.
Bizim bir Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu'muz var ya, geçen gün yaptığı açıklamada memleketimizdeki çeşitli bankalarda bulunan hesaplar arasında günümüzün parasıyla Birmilyon Türk Lirası ve üzerindeki bakiyeye sâhip olanların sayısı içinde bulunduğumuz İkibinonsekiz Yılının Şubat Ayının sonuna kadar olan döneminde ikibinyüzotuzsekiz kişi artarak yüzkırkbirbinyüzonsekiz kişiye kadar eriştiğini beyan etti.


Şimdi gelelim yazının ayrıntılarına.
Aynı haberin iç sayfadaki devamında daha fazla malûmatfuruş mevcut, sizlere dilimin döndüğü kadar bunları da nakledecek ben.
Milyoner sayısının bu kadar artmasının baş sebeplerinden biri de son günlerde sürekli yükselen Dolar ve Euro sayesinde olması da dikkâtlerden kaçmadı.
İşbu yüzkırkbirbinyüzonsekiz vatandaşımızın bankalardaki mevduatının toplamının miktarı Dokuzyüzkırkikimilyardokuzyüzaltmışaltımilyon Türk Lirası'na eriştiğini de belirten bir tabele mevcut. Yani işbu hesap-ı şerife göre yüzkırkbirbinyüzonsekiz vatandaşımızın ortalama mevduat miktarı Altımilyonaltıyüzseksenikibin Türk Lirası yapmakta.


Tabi işbu tabele-i şerife yansımamış olan bir mevzuat-ı umumiye daha mevcut. Bu da gurbette yaşamını sürdürüp memlekette hesap açanlar.
Bu şekilde olanların sayısı da yine aynı tarihte onikibinbeşyüziki kişi olarak kaydedilmiş, bu da yılbaşından beri dörtyüzdoksanbir kişilik bir artışa denk geliyor.
Bir de yüzkırkbirbinyüzonsekiz milyonerimizin mevduatının toplamının memleketimizdeki bütün mevduatın toplamının yarısının olduğunu da söylesem şaşarsınız.


Bir de işbu hakikât-i şerif mevcut şimdi eğri oturup doğru yazışmak gerekirse. Bundan onbeş yıl önce hepimiz milyonerdik, hâttâ tuvaalete girmek bile o zamanlar Birmilyon Türk Lirası'ydı.


Sonra ne mi oldu?
Tuvaalet ücreti bir anda Bir YTL oldu. Günümüze kadar da öyle kalakaldı.