Bu Blogda Ara

Sayfalar

24 Eylül 2014

Tercihli Yol

Bu sefer merak etmeyin, İstanbul'da yeni "Tercihli Otobüs Yolu" açılmadı.
Yani gerek İstanbul'da İETT, gerek Ankara'da EGO, gerek İzmir'de ESHOT, gerek diğer vilayetlerimizde bilumum belediye ve özel halk otobüsleri ancak mevcud tercihli yol ve şeritlerden veya normâl "Traffuck"tan seferlerini yapmaya devam edecekler.


Efenim bu yazımızın konusu uzun zamandan beri var olan cep telefonu bağımlısı kişilerin yolda güvenli yürüyebilmeleri açısından açılmış olan ilk tercihli yolun hikâyesi üzerine olacak.
Lâkin bu tercihli yol Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde değil, müstemlekemizden binlerce kilometre uzaklarda, Çin Halk Cumhuriyeti'nde bulunmakta.


Chongqing'de cep telefonu bağımlısı kişilerin güvenli ve sağlam olarak yürüyebilmeleri için özel bir yolun tahsis edildiği haberi geldi bana az önce Facebok'tan.
Bazen Facebok'a küfrediyorum ama bazen de işe yarıyormuş.


Darısı bizim Türkiye Cumhuriyeti'nin başına.
Çünkü o kadar çok telefona bağımlı insan var ki çevremde, değil yürürken araba kullanırken bile ellerinden telefonlarını bir türlü bırakmazlar.


Ben o zaman bizimkilere geçmiş olsun ve tez zaman zarfında şifa bulmalarını, yetkililere de Çin'den örnek almalarını dilerim.


Tabi her zaman ucuz diye tenkit ettiğimiz Çin Halk Cumhuriyeti'ni bu sefer kutlamak geldi içimden.
Ne dersiniz, haksız mıyım?