Bu Blogda Ara

Sayfalar

07 Nisan 2023

Üsküdar Marmaray Desen

 Geçenlerde siz sevgili okuyucularıma Marmaray içinden Sirkeci'deki ya da Tcdd'nin yazışmalarında kullandığı şekil olan İstanbul Garı'nın altında bulunan istasyondaki resm-i şerifi paylaştığımı hatırlıyorum.
Bu akşam da sizler için özel olarak izinli bir şekilde görüntülediğim Tüp Geçidin diğer ucunda bulunan Üsküdar istasyonunun Marmaray gravürü huzurlarınızda efenim.


Marmaray'ın güzergâhında bulunan bütün istasyonları bir seferde paylaşabilmemin imkânı yok ama birkaç harikalar diyarından zarar gelmez.
Bunca yıl çile çektik çok bekledik ama bir ay kadar önce kutladığımız Marmaray'ın dördüncü yaş gününe kadar geçen zamanda aslında ne kadar gerekli olduğu çıktı ortaya.


Üstelik ilerideki zamanlarda İstanbul Havalimanımızı Halkalı'ya bağlayan ve işletmesini yine Tcdd Taşımacılık'ın yaptığı Metronun yolu da bitirilince daha da önemli olacağına hiç şüphem bulunmamakta.
Bu arada İstanbul Havalimanı Metrosunun diğer yönü olan Gayrettepe istikâmeti şimdilik Kâğıthâne'ye kadar çalıştığını da bilginize arz etmeği arzu eder ben.