Bu Blogda Ara

Sayfalar

11 Nisan 2018

Porno Davası

Hayat bazılarımıza iyi ahlâk verirken birçoklarımızdan işbu nesne-i şerifi esirger, üstelik kim olursa olsun fark etmez.
Çarşamba akşamları da bazılarımızın arasında küçük veya büyük çaplı bir elektrik alışverişi vukua avdet eyleyebilir, çünkü fişler prizlere takılmışlardır.
Ancak yine de işbu nesne-i şerifi sadece Çarşamba akşamlarına sıkıştırmak biraz abesle iştigâldir.
Çünkü bazı fişlerin çıkıntıları kalın olduğu cihetle torpaklı prize girmeleri elektriğin çarpmaması için gerekli koşuldur.
Buna karşılık geri kalan fişler de ince çıkıntılı olduğu cihetle torpaklı prizlere takılmaması daha uygundur. Çünkü torpaklıların girişleri kalın çıkıntılıların girebilmesi için geniş delikli yapılır ve eğer ince çıkıntılı fiş takılırsa yeteri kadar elektrik alınabilemez.
Bütün bunlara rağmen prizden alınan elektriğin voltunun fişin taşıyabileceği voltla aynı olması elektriğin kusursuzca aktarılabilmesi için gerekli bir diğer koşuldur.
Bir de sanayi fişi ve prizi vardır ki onlar hiçbir torpaklı veya norminâl fişler ve prizlere uygun olmayıp sadece birbirlerine girebilirler. Üstelik sanayi fişi prizinden diğerlerine nazaran daha yüksek volt elektrik alır.


İmdı ise zurna-i şerifin zart diye zortladığı mıntıka-i şerife avdet eyledik.
Bazılarının birileri kadar bile olamadığı dünyada çölde çıkan petrolden başka bir şeyin olmadığı memleketin birinden bir zamanlar bir medeni memlekete azimet eyleyen yöneticilerinden birisi o medeni memleketteki bir filimciye kendi maiyetinden canı ciğeri olan birini de başrollerde oynattığı birçok noktası kırmızı olan ve bol bol alış ve verişin de mevcut bulunduğu bir sürü filim çektirmiş, ancak şirketin talep ettiği parayı ödememiş.
Aradan bir zaman geçivermiş ve bizimki Hakk'ın rahmetine kavuşmuş, yerine başka biri gelmiş, o da öncekinin azimet eylediği yere azimet eyleyeceği tutmuş.
Ancak o gittiği medeni memlekette bulunan filim şirketi hakkını alamamaya artıkım dayanamamış ve çöldeki memleketi kadıya şikâyet edip hakkında dava açmış.
Uğur'cum oynatalım görelim bakalım işbu vaziyet-i umumiye nerelere vasıl olacak?