Bu Blogda Ara

Sayfalar

11 Nisan 2018

İlk Anadil Kaşlar Çıktı

İnsanoğlu yukarıdaki tarafından yaratılıp cennetten kovularak dünyaya gönderildiğinden beri günümüze kadar her zaman birbirleriyle iletişim içerisinde kaldı.
Gerek konuşarak, gerek resimlerle, gerek yazı yazarak, gerek duman işaretleriyle, gerek telgraf çekerek, gerek mektuplarla, gerek telefonla, gerek radyoyla, gerek televizyonla, gerek bilgisayarla, gerek faksla, gerek cep telefonuyla, gerek de akıllı telefonlarla.
Ancak bunların hiçbiri bir anda olmadı, yavaş yavaş gelişirken oluştu. Günümüzde bunlardan bir kısmı eskidiği için pek kullanılmıyor artık.
Yine de bütün bunlara rağmen işbu yazımda kıraat edeceğimiz üzere çalışkan İngiliz bilim adamları gece demeden gündüz demeden bayram seyran demeden yaptıkları uzun araştırmada altıyüzbin yıllık kafataslarında buldukları ayrıntı insanoğlunun ilk zamanlarında birbirleriyle iletişmek için kaşlarını kullandıklarını ortaya çıkarttı.


İşte temaşa ettiğiniz gibi günümüz insanlarının ataları olan homininiler kaşlarıyla anlaşarak sosyâlleşmeyi becerdikleri için hayatta kalmayı başardılar ve biz de günümüzde dünyada bulunabiliyoruz.