Bu Blogda Ara

Sayfalar

08 Nisan 2018

Kraliçe'nin Akrabaları

Bütün insanların soyu eninde sonunda Hazret-i Adem'e dayandığını ve hepimizin hepimizle aslında akraba olduğumuzu ben işbu blog-u şerifi yazmaya başladığımdan beri savunurum.
Şu güzel dünyamızda kardeş kardeş yaşamak varken neden hep öfkemize hâkim olamayıp da birbirimize düşmanlık tasladığımızı bile anlamadım bunca yıldan beri.
Geçenlerde bizim memlekette de başlayan "Soyağacı sorgulama sayfası" sayesinde sisteme girişine müsadesi olan Türk Vatandaşları soy ağaçlarının nerelere dayandığını öğrenmiş oldular.
Ancak bu yazımda öyle sıradan bir vatandaşı değil, Kraliçe İkinci Elizabeth'in -ki kendisi İngiltere Kraliçesi oluyor- soyunun Hazret-i Muhammet'in kırküçüncü göbekten akrabalığının olduğunu ta Ortaçağ'dan beri bilinen ama günümüze kadar saklanan bir dedikoduyu geçen günlerde aynı iddianın Fas Basınında gündeme yeniden gelmesi üzerine bizzat İngiliz Soy Ağacı Çıkartma Kuruluşu resmen açıkladı.


İşbu iddia-i şerife göre soy şu şekl-i şerifte zaman içinde cereyan eyliyor:
Hazret-i muhammet'in torunu olan Hazret-i Zehra'nın onuncu göbekten torunu Ebu El-Kasım sekizinci yüzyıldan onbirinci yüzyıla kadar günümüzün İspanya topraklarında hüküm süren Endülüs Emevi İmparatorluğunun kurucusu.
Endülüs'lerin son imparatoru ise onun torunu El Mu'tamid'di.
El Mu'tamid'in kızı olan Zaida Avrupa'ya kaçarak Hristiyan olmuş ve İsabella adını almış.
İsabella'nın dokuzuncu göbek torunu Cambridge Kontu ile evlendi. Bu evlilikten de babasından sonra yerine kont olan Richard dünyaya geldi.
Kont Richard'ın ikinci göbekten torunu yani torununun torunu olan Dördüncü Edward 1461'de İngiltere Kralı oldu.
İşin güzel tarafı bu kayıtların hepsi Ortaçağ'dan kalma İspanyol kayıtlarında da yazıyor.


Günümüze gelirsek ...
Kraliçe İkinci Elizabeth ise Dolmabahçe Rıhtımı'nda baş komutanımız Atatürk ile el sıkışmak için elini uzatırken bulunduğu kayığın sallanması üzerine elini uzatmadan önce mendil arayan ama Atatürk'ün "Memleketimizin toprağı temizdir" dediği Kral Sekizinci Edward'ın büyük yeğeni ve amcasından sonraki kral olan Altıncı George'nin büyük kızıdır.

Zaten sayın Mahsun Kırmızıgül bundan uzun yıllar önce okuduğu "Kardeşlik Türküsü"nde bile bu konuyu ele almıştır.